Študentska stanovanja

Jaz stanovanje hvala bogu imam že dve leti in pol. Sva pa pred začetkom prvega letnika, se pravi tri leta nazaj, iskale z zdajšnjo cimro začasno stanovanje, za kakšne tri mesece, ker se je novo stanovanje še gradilo. No najprej je bila ideja ta, da bi stanovali v dijaškem domu. To je odpadlo, ker bi bile v sobi, ki ni imela ključavnice, poleg tega pa bi imelo ne vem koliko punc samo eno kopalnico (to pa tudi vsak bedak ve, da ni praktično izvedljivo =)). Drugo ‘stanovanje’ pa je bilo nekje pod gradom v Ljubljani. Do njega si moral iti peš, po ozki poti, okoli pa neke vrste gozd oz. veliko dreves in nikjer žive duše. Stanovanje je bilo katastrofalno. Staro, predvsem pa umazano. Brez radiatorjev (torej edina varianta električni radiator), štedilnik je bil tako umazan, da se ga še s palico ne bi dotaknila. V glavnem katastrofa. No tudi to je odpadlo. Potem pa sva na koncu pristali pri eni zelo prijazni gospe. Odstopila nama je sobo, ki je bila ravno prav velika za dve. Skupaj z njo, pa sva seveda uporabljali kopalnico, kuhinjo in dnevno sobo. In tako sva tri mesece živele tam. Par sto metrov naprej, pa sva imeli BTC. Kaj si dve punci lahko še želita lepšega :D

No sedaj pa že dve leti in pol živim v zelo lepem stanovanju, v bloku v Savskem naselju. Ene cimre se malo menjujejo, dve pa ostajava isti :) kako dolgo pa bomo ostale v takšni zasedbi kot smo sedaj, pa bomo videli. Ni pač vedno lahko zdržati ob tako navihanih puncah ;)

Je pa seveda problem predvsem ta, da je premalo stanovanj po nekih dokaj ugodnih cenah, študentski domovi pa se seveda hitro zapolnijo in vsi ne morejo biti tam. Da ne omenjam tega, kakšne luknje nekateri oddajajo in še to po zasoljenih cenah. Se pa seveda tudi najdejo lepa stanovanja za primerno ceno, le iskati moraš malo dlje, če že takoj ne najdeš. V glavnem študentsko življenje je pestro v vseh pogledih, sploh če stanuješ v študentskem domu. Tam je včasih baje žurk še preveč. Je pa tudi res, da tisti ne bodo mogli nikoli trditi, da se ga niso nafeštali ko so bili mladi :)

One thought on “Študentska stanovanja

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s