Je to, da je nekdo že zaseden, samo podatek?

Kolikokrat ste že bili priča temu, ali pa ste celo to sami naredili, da je nek moški osvajal žensko, ali pa ženska moškega, pa čeprav se ve, da je zaseden/a? Jaz osebno zagovarjam to stališče, da če nekdo že ima partnerja, ga ima – ne diraj. Mislim, da je včasih bolj veljajo prepričanje, da so moški tisti, ki se požvižgajo na to ali je ženska zasedena in na to ali je zaseden tudi sam. No danes so tudi ženske take. Nekaj časa nazaj, mi je kolega pripovedoval, da ga je osvajala natakarica v lokalu … nič posebnega, če ne bi on v ta lokal prišel s punco, kar je bilo jasno razvidno. In sprašujem se, zakaj je treba to počet? Pa ne mislim s tem, da se ne smeš družit z nekom, ki je že zaseden, ne, ampak imej z njim tak odnos kot se spodobi. Se pravi kolegialni, brez neumesnih pripomb, laskanj, pohval ali še več, dotikov. Sploh pa, če je njegov partner zraven in če veš, da je srečen/srečna v svoji zvezi. Kako daleč bi šli? Eni tudi nimajo nič proti, da je nekdo poročen. Pa dajmo razdreti zakon. Mislim, da je tu treba upoštevati tudi to, da si lahko, ko smo mladi, privoščimo malo več, če že. Pri 20. letih npr. je posledica strto srce. Pri npr. 35., ko ima nekdo že družino, pa to za sabo potegne še veliko več. Sploh pa ne vem, ali ni nič slabe vesti, ko si z nekom, za katerega veš, da je zaseden ali pa da si zaseden tudi sam? Teh bedarij jaz mislim da ne bom nikoli razumela. In sem že od vedno zagovornik tega, da se ne vara. Če imaš željo po varanju, že nekaj ni v redu v zvezi, zato jo končaj, potem pa le v objem ali posteljo tistega drugega.

Kot npr. naš slovenski Don Juan Erazem B. Pintar, ko je imel ‘resno zvezo’, a je dejal, da je sex z drugo žensko po kosilu, nekaj čisto drugega. Da to nima nobene veze z ljubeznijo, da to v bistvu ni nič kaj takega, on pač tak je in to mora njegova partnerka razumeti. No, če je to partnerka res razumela, potem prav. Če imata dva neko odprto zvezo, tudi prav. Torej varanje je recimo dopustno, če se partnerja o tem dogovorita. Pa se temu potem sploh reče varanje?

7 thoughts on “Je to, da je nekdo že zaseden, samo podatek?

 1. Se strinjam, popolnoma. Zasedeno, pomeni ZASEDENO. Ni mi fajn, če vidim fanta/punco, ki osvaja in podobno nekoga, čeprav je sam zaseden-a. Smili mi njihov partner, ker tega ne ve. Varanja pa tudi ne štekam ravno, razen če si koma pijan, ker pač ne veš kaj delaš, čeprav to ni nikakršno opravičilo.

 2. Ko nekoga spoznam, je informacija o tem, ali je zaseden ali ne, ena izmed tistih, ki sodijo na vrh pomembnosti. Tudi sama v primeru, da sem zasedena, to hitro povem v kontekstu pogovora. Če je nekdo zaseden, jaz pa ne, se do njega obnašam v skladu s tem, četudi mi je všeč. Enako pričakujem v primeru, da sem zasedena jaz. Neka pravila morajo biti. Če je nekdo zaseden in gre preko meja v odnosu do mene, me to vsekakor odbije, pa četudi mi to prija, saj ob tem vedno pomislim, da če bi najin odnos prerasel v nekaj več, bi v njem ravnal enako.

 3. Tudi jaz se strinjam s tvojimi besedami. Ampak za nekatere to, da je nekdo zaseden, pač ni ovira in jim ne predstavlja nobenega problema. Niti ne vem, kako lahko mirno spiš, če varaš, mene osebno bi vest preveč pekla…

 4. *veter14
  Ja, res nismo enaki. Z lahkoto prevaraš? Jaz ne bi mogla prevarat nekoga, s katerim bi bila v vezi sploh. Če bi prišlo do tega, da bi mi bil kdo zelo zelo všeč, bi raje najprej končala zvezo in šele na to bila z njim. Ampak očitno sem old fashioned girl

 5. Ja tud js se strinjam s tabo Nataša. Če sm js z nekom v zvezi, ga ne bom prevarala. Če mi je nekdo drug všeč in bi rada bla z njim, bom najprej pustila fanta, potem pa dalje. Smo si pa ljudje glede tega, na žalost različni in enim pač vezanost ni nobena ovira.

 6. Jaz se vedno prej pozanimam, naletim pa:
  – slavistko ( neuspel randi )
  – knjižničarko ( 2 prišla v moj kraj, čez 50 mesičev, nato pa zardi ene banalne zadve ohladitev )
  – premlada

  A sem odločen da na ona – on ne grem!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s