Somewhere, življenjepis malo drugače

Napisati življenjepis je zelo velik izziv. Še večji izziv ga je oblikovati po svoje in tako, da bo deležen vseh tistih pogledov, ki mu morajo biti namenjeni. Pri vsem tem smo iz vseh strani zbombardirani z raznimi idejami kako mora biti, kaj vžge, česa ne smemo in tako naprej. Jaz pravim, da poslušaj svoje srce in dodaj zdravo mero razuma, pa bo vse ok. Če moraš navdušiti s posebnostjo in kreativnostjo, pa pojdi še nekaj korakov dlje.

Že pred nekaj meseci mi je padla na misel ideja, kako bi lahko svoje izkušnje in znanja predstavila malo drugače, recimo preko Instagrama. Kako in kaj, vam seveda ne bom povedala, vam pa bom predstavila blogersko platformo ‘Somewhere’, preko katere lahko freelancerji pišejo o svojem delu.

Povej tako, kot ne povedo ostali

Včasih je res težko na kratko opisati, kaj delamo ali smo delali v preteklosti. Naše poklicne poti so namreč sestavljene iz nešteto delčkov, ki tvorijo celotno zgodbo – po navadi predstavimo le tiste ključne, ključne vsaj po mnenju širše javnosti, veliko pa je opravil, izobraževanj, hobijev in podobno, ki prav tako prispevajo k našemu znanju, navdušenju, kreativnosti ali pa le padcem, ki so prav tako pomembni. Kako jih predstaviti? Lahko na primer pišemo blog in smo dejavni na družbenih omrežjih, ampak roko na srce, kdo od bodočih delodajalcev pa ima čas vse to pregledati? Ni šans, da si lahko tako predstavlja celo zgodbo o nas. Sploh, če delamo na različnih projektih, ki se spreminjajo iz meseca v mesec. Niti nimamo časa, da sproti posodabljamo svoj življenjepis, sploh, če ni zastavljen v ‘Word formatu’.

sestavljaj_ideje

Somewhere omogoča, da objavimo fotografijo, pripišemo kratek tekst in različne značke, ter dodamo še morebitni link do svojega dela. Tako dobimo namesto dolgočasne alineje v življenjepisu, podrobnejšo in seveda zabavnejšo zgodbo o delu določenega posameznika ali celotne ekipe. S pomočjo objav se lahko preslikamo v njegovo delovno okolje in ga tako bolje spoznamo. Nekateri uporabniki Somewhere opisujejo kot ‘naslednika’ Linkedina, drugi kot mešanico Tumblra in Instagrama.

Len, rišeš neke levčke med sestankom …

Vsak posameznik ima svoje navade. Kdo pravi, da moramo biti zaprti med štiri stene v pisarni, da opravimo svoje delo? Nekateri delajo na plažah (oh, kako sem jim fauš), drugi rišejo med sestanki, ker s tem dvigujejo svojo koncentracijo, tretji potujejo in temelje svojega podjetja postavljajo v prikolici.

Menim, da so ravno takšne malenkost iz ozadja našega dela tisto, kar nas predstavi v najboljši (ali pa najslabši) luči. Tako nas najbolje spoznajo. Vsak lahko napiše, kako je z levo roko končal faks in opravljal že tri odlične službe, kjer je pridobil tono izkušenj. Vsak delodajalec nas tudi lahko preveri. Ampak tudi, če dobro opravimo določeno delo, to še ne pomeni, da v njem uživamo. Zato so iskrice, tisti trenutki, ko se zavemo, da res počnemo nekaj, kar nas veseli, zelo pomembne. Prav tako pa s pomočjo fotografij orišemo nekaj, kar si mogoče kdo sploh ne zna predstavljati. Tukaj si lahko ogledate nekaj iskric ene izmed uporabnic. Vsekakor je takšna platforma pomembna tudi za delodajalce, ki se lahko tako lažje približajo bodočim zaposlenim.

Somewhere žal trenutno ni namenjen širši javnosti, lahko pa zaprosite za povabilo. Vidite lahko le nekaj objav že obstoječih uporabnikov in berete blog, v katerem vam malo bolj podrobno razložijo, zakaj se jim je smiselno pridružiti. Vprašanje, če se bo tej platformi pridružilo tudi kaj Slovencev, vsekakor pa ima po mojem mnenju dobre temelje za uspeh.

|Klikni TUKAJ in preberi kdo sem ter kaj počnem.|

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s