V zadnjih tednih smo se posamezniki znašli v zelo različnih situcijah. Od tistih, ki delajo še več kot pred pandemijo, do tistih, ki so ostali brez službe in tistih, ki se jih bom dotaknila danes. Tisti, ki doma čakamo na delo.

Bolj kot razmišljam, bolj mi je jasno, da je teh nekaj tednov ali mogoče celo mesecev, edinstvenih in nenadomestljivih. Jasno mi je tudi, da imate nekateri otroke, velike družine in druge obveznosti, ki vam prav tako zapolnijo čas, a na drugi strani smo tu tisti, ki tega nimamo. Jaz na primer imam 24 ur na dan le zase. 24 ur na dan imamo zase in za to bomo upam da plačani z 80 % naše plače. Seveda je v pogojih takšnega čakanja na delo to, da se izobražuješ in da vseeno polagaš pozornost na delo. Prav tega bi se želela malo bolj dotakniti.

Meni moje misli večkrat na dan uidejo k službi. Kot si že lahko opazil/a, je moja služba že zdavnaj prerasla v moj način življenja. Zato je še toliko bolj hudo, ko pomislim, da se je turizem in da so se potovanja v tako kratkem času spremenila iz enega najbolj čudovitih ter navdihujočih početij na svetu, v enega najmanj varnih ta trenutek. In kljub temu, da se turizem pobere tako hitro kot je padel, se bo po tej pandemiji pobral med zadnjimi. Zato ves čas razmišljam o tem, kaj bo in kako bo, čeprav nihče zares ne ve. Kaj se lahko iz tega naučim, da bomo lahko gostom ponudili to, kar potrebujejo, ko se bodo vrnili. Kaj so tiste malenkosti, ki največ štejejo? Hkrati lahko tudi opravim vse tisto, kar sem prej odlašala ali za kar nisem imela časa.

Upam, da ti delaš podobno. Pa ne samo v povezavi z delom, na katerega čakaš, ampak v povezavi s tvojim življenjem. Nikoli več (resnično upam, da ne bo več take podobne situacije) verjetno ne boš imel/a možnosti, da imaš toliko prostega časa (za katerega si plačan/a!) in ga izkoristiš, da iz tega prideš boljši človek.

Ker imamo tudi to srečo, da smo v karanteni v letu 2020, lahko na spletu najdeš praktično vse. Ogromno e-knjig, člankov, webinarjev, spletnih učilnic in ne vem še kateri vse izraz za vse, kar nam internet ponuja. Si se želela naučiti programirati? Ni problema. Želiš vedeti, kako deluje Google? Pojdi na njihov Skills shop, kjer lahko pridobiš certifikat za uporabo njihovih produktov in si ga pripneš celo na Linkedin profil. Si že leto želel/a posodobiti svoj življenjepis ali portfolio? Sedaj je idealna priložnost. Te na polici čakajo knjige, da jih prebereš? Vzemi jih v roke. Želiš menjati službo? Naj te kriza ne ustavi. Razmisli, kaj želiš, pripravi vse potrebno in se prijavi. V najslabšem primeru bo tako kot je v tem trenutku: torej, ko ne delaš nič! Po drugi strani pa lahko ogromno pridobiš.

Ta čas nam je podarjen in samo na nas je, kako ga bomo izkoristili. Dragi moji, prosim ne bodimo lenuhi, ki se iz udobja svojih domov pritožujemo, da moramo biti doma, ampak izkoristimo to edinstveno priložnost in iz tega izstopimo boljši! Tudi delodajalec ti bo hvaležen, da si v tem času mislil na to, kako bo, ko bo tega konec in bomo stopili morda na čisto novo pot.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s