11. marca so v Polnočnem klubu govorili o copatarjih. To naj bi bili moški, ki kuhajo, pospravljajo, perejo … skratka, pomagajo pri hišnih opravilih.

Prosim lepo? Od kdaj se moškemu, ki:

  1. več kot očitno zna poskrbeti zase,
  2. pomaga svoji partnerki, da ni za vsako jebeno stvar na tem svetu sama …

reče copata?

Copata je zame nekaj čisto drugega. Copata je moški, ki se ne postavi proti svoji ženski, ko se ne strinja z njo. Ali pa nekdo, ki je ne pošlje v k*, ko mu reče, da ne sme s prijatelji na pivo. Ali pa tak, ki mu ženska vsak dan sere po glavi, da jo vara in si zato niti za pol ure ne upa iti po svoje. Ali pa nekdo, ki ji vedno reče: “da draga”. Copata je tudi nekdo, ki nima svojega mnenja, ampak se vedno strinja s partnerko, ker se boji, da bo drugače spet ogenj v hiši. Ali pa tak, ki hodi vedno z njo gledati romantične osladne komedije, ne more ji pa reči: “ej, ljubica, danes greva pa gledat James Bonda, ker je bilo že dvakrat po tvoje”.

Da pa je copata nekdo, ki pere, lika, kuha in pospravlja? Ker dela stvari, ki jih mora znati vsak samostojen človek? Oziroma, da je moški copata zato, ker stopi naproti svoji partnerki, ki po vsej verjetnosti hodi ravno tako kot on v redno službo? In ima še druge obveznosti ter želje, posledično pa noče cele dneve posedati v službi, potem pa še celo popoldne postajati za štedilnikom? Je copata nekdo, ki je uvideven in pomaga svoji partnerki, zato da si lahko potem vzameta preostanek dneva le drug za drugega? Ali pa ker ji pomaga, ker ve, da je imela naporen teden ali pa je prehlajena?

V oddaji oz. njenem opisu dodajo še, če je biti copata dandanes častno in nujno. Če je copata to, kar opisujem v prvem odstavku, potem to vsekakor ni ne častno, še manj pa nujno. Če pa je vaša definicija copate opravljanje človeških opravil, potem pa je to predvsem nujno, lahko tudi častno, če hočete. Ja, je častno, ker je lepo, da partner stopi svoji ženski naproti in se ne obnaša kot totalni kreten.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s