Veš, kako je, ko z nožem zarežeš globoko v kožo? Tudi jaz ne. Razen tistih nekajkrat, ko sem bila preveč štorasta, da bi pravočasno umaknila roko, ko sem rezala salamo. Ampak občutek je pekoč.

In marsikatera bolečina je pekoča. Tako fizična kot psihična.

Nikoli ni lahko nositi srca na pladnju. Včasih se vprašam, zakaj bi sploh ga? A če ga skrivaš, če ga prekrivaš s plastmi lažnih prepričevanj in strahu … zamujaš toliko lepega. Zamudiš iskrena prijateljstva in največje ljubezni tega sveta. Ki morda ne trajajo večno, a če se ne predaš, se nikoli ne bodo zgodile.

Včasih bi se tudi sama rada odela v neko nevidno odejo, ki bi me ubranila pred bolečino. Sem namreč človek, ki zelo težko spusti nekoga blizu. Tako se vedno znova branim nekih novih poznanstev, dolgo časa tipam, kako in kaj … a ko se predam, pa naj bodo to prijateljski ali pa partnerski odnosi, se predam s celim srcem. Na vse ali nič. Le tako lahko dobim največ od ljudi, ki me obkrožajo.

Tako jaz čutim ta svet. Kdo drug pa ga dojema drugače. In ni prav ali narobe, le različni smo si. Edina težava je, če se takšna dva srečata. Tako imam jaz občutek, da dobim od nekoga drugega malo manj, kot si želim, tisti drugi pa ima verjetno občutek, da dobiva malo preveč. A sčasoma se vse izravna. Sploh, ko dojameš, da neki strahovi ali pošasti ne živijo v omarah ali v gozdovih, niti v najbolj mračnih in zapuščenih delih mest. Živijo v naših glavah. Včasih so močnejše, spet drugič jih z veliko potrpežljivosti držimo nekje zadaj in se smehljamo, kako je vse ok. Dejansko nikoli ne more biti vedno vse ok, čeprav priročniki za samopomoč pravijo drugače. Ampak prav je tako. Če ne vidiš teme, se ne veseliš sonca, če ne čutiš bolečine, ne znaš ceniti sreče.

Zato se ne bom trudila prepričevati, ne sebe, ne tebe, da je vse ok. Ker dejansko res ni. Kar pa je res, je, da je vsaka bolečina sestavni del življenja. Kot vlakec v zabaviščnem parku, ki gre gor in dol in gor in dol.

A srečo moraš vedno iskati v majhnih stvareh, šele takrat bo bolj ok, kot se zdi na prvi pogled. Zmenjeno?

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s