Prvi del zgodbe se nahaja TUKAJ.

Kako ga lahko obsoja, če jo ima očitno res rad? Na prvem zmenku si je mislila, da je naletela na totalno pijavko. A po tem, ko je izrekel tisti dve besedi na l je šel do bližnjega drevesa. Tam se je dvakrat zaletel z glavo v deblo, zato je ugotovila, da je bil fant mogoče samo živčen in blebeta neumnosti. Ampak vseeno ji notranji glas ni dal miru. Ona ne rabi živčne razvaline. Ona rabi samozavestnega moškega, ki jo bo kuril ravno dovolj, da bo vsakič malo umrla, preden ga vidi. Ne more ji že prvič dati na pladnju vse, razen prstana. Pa vprašanje o poljubu. To ni vprašanje, ki bi ga želela slišati. Celo noč, od trenutka, ko se ji je ponovno predstavil, je težko požirala slino in tresajočih rok držala kozarec s šampanjcem. Toliko o samozavesti. Rahlo sramežljivo ga je gledala v oči in ves čas razmišljala o tem, kako jo bo poljubil. Imela je tri scenarije. V prvem bosta šla na sprehod skozi park. On bo z rokami v žepu brcal kamenčke na poti, ona pa se bo smejala njegovim šalam. Nekje na pol poti jo bo ustavil, prijel za obraz, globoko pogledal v oči in jo poljubil. Drugi scenarij je bil malce drugačen. Po pijači, ki se bo zavlekla, dokler ju ne bodo vrgli iz lokala, se bo ponudil, da jo odpelje domov. Kot vsaka prava dama bo seveda celo pot razmišljala, kako lahka bo izpadla, če ga povabi naprej. Ampak z besedami »greš še na eno pijačo« bi šlo skozi, no, vsaj pretvarjala bi se, da bosta še nekaj časa ostala le pri besedah. Seveda bi se jima bo že na polovici stopnišča totalno strgalo in oba bosta klela, da je doma v sedmem nadstropju. Brez dvigala. Tretji scenarij je bil, da jo kot pravi gentleman odpelje do doma in se poslovi s poljubom na lice ter z besedami, da se je imel krasno in da bi jo rad čim prej spet videl. Torej tri situacije, ki so gladko izvedljive. Tako zelo realne, da jih ne doživljajo samo Hollywoodske zvezdnice, ampak tudi Ane in Špele iz Šiške. Tri jebene situacije, a on jo vpraša, če jo lahko poljubi. Če bi nanjo zlil ledeno mrzlo vodo, bi se manj ohladila kot ob tem vprašanju.

Ampak rekla je: »ja, lahko«. In jo je poljubil. Ob tem poljubu je pozabila, da je vseeno imela strto srce zaradi Hondaša. Ob tem poljubu je celo za trenutek pozabila, da stoji na tleh. Pa vseeno. Na koncu se je kanček ohladila, se mu zahvalila za lep večer in odšla sama skozi vhodna vrata njenega bloka. Na vprašanje, če jo lahko še kdaj pokliče, pa mu je odgovorila: »bom jaz tebe«. Naj ga malce zvija. No, ni ga zvijalo, niti ni čakal, da ga pokliče ona, ker ji izkazuje ljubezen tako ali drugače že zadnjih štirinajst dni. In vse to ji gre že pošteno na živce. Verjetno zato, ker je pravi gentleman. In malce usekan. Kdo pa ljubi po prvem zmenku?

On je torej šele na četrtem mestu njenih prioritet. Na prvem je kratka poletna obleka. Obleka, ki je bila last njene mame, ki jo ni videla že dve leti in pol. Vse odkar se je po ločitvi od očeta začela obnašati kot najstnica in odšla v Španijo. Baje tam uči na fakulteti. V to sicer ni čisto prepričana, ker ples na mizi v predavalnici s pivom v roki ravno ne sodi med opis delovnih nalog. Ali pa so Španci tako zelo drugačni? Bog ve, tam še ni bila. Ve pa zagotovo, da slik svoje pijane mame na Facebooku ne bo gledala. Niti obratno.

Pa čevlji z visoko peto. Ti so od njene najboljše prijateljice Karmen, s katero se poznata že od vrtca. Od tiste prijateljice, ki je tri tedne po tem, ko je šla narazen s fantom, vsako noč spala pri njej in pomagala Palomi ustvarjati dobiček. Sedem belih rumov, dve vodki in polovica jegra. To je bil izkupiček treh tednov joka in smeha. Konec koncev sta imeli čas, med tem ko sta čakali, da eden od ukrepov zaposlovanja mladih pade na plodna tla.

Nadaljevanje zgodbe se nahaja TUKAJ.

2 thoughts on “Scenariji

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s