Eurobasket 2013 in navijaško vzdušje

V teh dneh verjetno vsi čutimo košarko. Ni važno kje – v dvoranah, ob spremljevalnih programih po slovenskih mestih, doma, v avtu … ko igra Slovenija, vsi dihamo z našo ekipo. Največji športni dogodek pri nas, je v Slovenijo prinesel pestro dogajanje in seveda precej turistov, ki ne samo, da bodo našim gostincem in turističnim delavcem pustili zajetne kupčke denarja, predvsem so v Slovenijo prinesli sproščeno, navijaško vzdušje.

Naši ekipi gre odlično. Do sedaj so zmagali vse tekme (s Češko, Španijo in Gruzijo) in se tako uvrstili v nadaljevalni del, seveda pa je pomembna vsaka zmaga, zato še naprej navijamo in držimo pesti!

Eurobasket 2013Vesela sem, da je veliko podjetij izkoristilo priložnost in promocijo ob evropskem prvenstvu obrnilo ne le v svoj prid, ampak tudi v prid navijačev. Govorim o navijaških majicah, poslikavah in drugih rekvizitih. V Celjskem City Centru lahko na vsak dan tekme s karto prevzameš navijaško majico, ki jo podarja Spar (poleg tega pa je majica zelo kvalitetna), poslikajo ti obraz (prav tako na večih mestih ob dvorani), praktično na vsakem koraku ob dvorani lahko kupiš navijaške rekvizite in podobno. Rezultat tega je čudovit razgled po dvorani in pravo navijaško vzdušje – vedno je lahko še boljše, a v tem primeru ljudem ni težko ploskati in se dreti ter navijati za naše fante. Ko bi tako bilo na vseh tekmah, tudi če se ne gre za večja tekmovanja. Kot igralci sami pravijo jim je navijanje v veliko pomoč, kako tudi ne bi bilo, če vidiš same ‘zelence’ in slovenske zastave kamorkoli se obrneš. Tudi spodbude kot so obešanje zastav po domovih v znak podpore, ali pa da bi ob vsaki slovenski zmagi osvetlili Ljubljanski grad v barvah zastave, so odlična ideja.

Edina škoda je gledati prazne sedeže po dvorani. Glede na to, da naj bi bile tekme razprodane, so mogoče prazni sedeži namenjeni sponzorskim kartam, ki so se podelile, ljudje pa niso prišli. Edino pravilno je, da če na tekmo ne moreš iti, karto podariš. Trenutno je toliko ljudi, ki bi radi šli, pa ne morejo, na vseh koncih pa poslušamo, kako je žalostno, da mesta v dvorani samevajo. Druga stvar, ki me je zmotila je, da nekateri nimajo s sabo kakšne zelene majice, šala ali drugega rekvizita. Ok, razumem, zastonj jih morda niso dobili, kupovati jih ne mislijo. To je zopet odlična priložnost za sponzorje in ostala podjetja, ki bi lahko pred dvorano tistim, ki rekvizitov nimajo, le-ta podarila (še bolj kot se to že dogaja). Seveda pa je treba vzeti v zakup tudi to, da so ljudje, ki tega ne želijo nositi in skakati z zastavo/šalom ali karkoli. Škoda.

Pridno navijajmo za naše fante še naprej. Ob vseh tekmah se širi zares pozitiven duh in mislim, da je v teh časih, ko smo razdrobljeni na sto koncev in med nami vladajo razprtije in razno razne težave, ta dogodek nekaj, kar nas združuje in dvigne na noge. Naj bo tako do konca in še naprej.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s