Pakiranje. Vedno dvakrat preveč.

PakiranjePo osmih letih (skoraj da vedno) tedenskega prestavljanja iz Ljubljanje domov in obratno, bi lahko rekla, da sem že pravi stručko v pakiranju. Ko se navadiš na vreme, niti ni problem, ker veš, kaj vzeti zraven, če nimaš preveč oblek, pa tudi. Prehod med sezonami me sicer malo zamaje. Verjetno pa smo predvsem ženske znane po tem, da spakiramo vedno dvakrat, baje celo trikrat preveč.

Se tudi vam kdaj zgodi, da ni važno, če greste nekam za dva dni ali pa cel teden, ker vzamete enako količino oblek? To so resne zadeve – nikoli ne veš kako se vreme obrne. Seveda ne moreš par dni vnaprej vedeti, če ti bo tisti dan bolje pristajala modra ali zelena obleka, potem seveda k tema ne sodijo enaki čevlji, pa čez dan se gre mogoče kam naokoli in je potreben še tretji par čevljev. Obvezno trojne nogavice, ker zjutraj in zvečer ne moreš v istih. Pa še ene štiri majice, ker kaj če se trikrat prešvicaš? Ko gledam fante, verjetno večina nima teh težav. Ene kratke hlače, dve majici in ene dolge rokave, če bi res res zahladilo. Pa še to mora pomeniti, da oblečejo dolge rokave takrat, ko smo že vsa dekleta podhlajena. Tako da pri meni je stvar približno enaka, če grem za dva dni ali pa več. Razen, če je res napovedanih 30+ stopinj za en teden vnaprej.

Uf, pa kako v majhen kovček spraviti robe za štirinajst dni počitnic? Meni skoraj nemogoče, sem pa že pred časom naletela na tale posnetek. Kul zadeva, ampak pride v poštev za kakšen road trip, ne pa fensi zadeve :).

Packing like a Pro

5 thoughts on “Pakiranje. Vedno dvakrat preveč.

  1. Na moškim je morda res bolj enostavno. Jaz in moja žena namreč opažava, da vedno spakiram isto, ne glede kam in kda grem. Edina razlika je ta, da poleti vzamem še kakšne kratke hlače in japanke…
    Je pa tudi res, da tisto, kar spakira moja žena, jaz spakiram v manj prostoa, pa še vedno je lepo.

  2. Pri pakiranju imam dve pravili. Pri vožnji z avtomobilom, če ne gre vse v kufer, vzamem vrečko/torbo, tiste, ki se sedaj dobijo v trgovinah z dodatki za dom, in vržeš v vrečko vse preostalo, najbolje dodatno jakno, del kozmetike ipd, tako kar sigurno takoj potrebuješ. Za letenje pa pri kufrih pazim, da je sam kufer lahek. Tako lahko spakiraš kako cunjo več :)in ne doplačaš kilogramov.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s