Tečen si k osa

Če kdaj kdo doživi, da mu v obraz rečem ta stavek, potem to pomeni žaljivko. Verjetno nihče ne mara os, ampak ne spomnim se, da bi mi kdaj šle tako zelo na živce. Do letos. Natančneje do prvega avgusta. Še dan prej smo se šalili, da z avgustom pridejo ose in glej no glej, naslednji dan so res prišle.

Ose in sadjeOse se hranijo z drugimi žuželkami, kar je za človeka koristno, kar pa za nas ni koristno je to, da se prehranjujejo tudi z nektarjem in sadjem. To pa pomeni, da te male barabe letajo okoli obloženih miz, kjer poleti ne moreš v miru pojesti niti enega obroka in se nažirajo s sadjem, ki leti z dreves. Lezejo v kozarce s Coca-Colo in Cedevito ter se usedajo na moj ne tako poceni, a božanski borovničev zavitek. V teh trenutkih pridejo še kako prav stari izvodi Dela in mlahave muhovolovke iz Baumaxa.

Kako se jih rešiti? Prav bi verjetno prišla kakšna mreža na oknih in vratih, čeprav … potem ne morem jaz ne ven, ne not. Nastavljeno imamo steklenico s sokom, kjer se je utopilo verjetno že nekaj sto trapastih in požrešnih primerkov, vsaj trenutno najbolj nadležnih živali.

A so, poleg tega, da se prehranjujejo z določenimi človeku škodljivimi žuželkami, ose sploh koristne?

10 thoughts on “Tečen si k osa

  1. Ose so zelo koristne, saj tudi one oprašujejo. In letos so resno tečne za znort. In letos jih tudi jaz ne mečem več ven, ampak samo še počim z Žurnalom. Grrrrr.

  2. Če imaš piknik, ali pa sediš zunaj za mizo, menda pomaga tudi, da je na mizi nekaj stebel in listov paradižnika.

    To smo letos testiral in definitivno jih je bilo manj kot bi jih lahko bilo. Seveda pa ni vseh pregnalo, a vedno se najdejo ekstremisti :)

  3. Ose nadležne, o tem ni dvoma.
    Sem danes oddal prošnjo in življenjepis še na drugi svet. In presenečen odkrijem, da iamjo sedež v šmarjah pri Jelšah, nedaleč od križevega pota.

    Vedno bolj imam občutek, da je tole džabe bloganje križev pot

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s