Robbie Williams v Zagrebu

O Robbijevi turneji se govori v presežnikih in včeraj je več kot odlično dokazal, da je zabavljač prve kategorije in da je vreden vsakega zapravljenega evra in premočenih spodnjic – žal od dežja.

Publiko je najprej ogrel Olly Murs – angleški pevec, ki je poznan po pesmih Troublemaker, Dear darling in Dance with me tonight. Pred koncertom nisem vedela, kdo bo Robbijeva predskupina, zato je bil tale postavni mladenič še bolj paša za oči :).

Ob 21 uri, pa se je z 20 metrske konstrukcije na oder na Stadionu Maksimir spustil Robbie Williams in koncert pred skoraj 40. 000 glavo množico otvoril s pesmijo Let me Entartain You. To je bil prvi Robbijev koncert zame, v bistvu je bil sploh prvi tako velik koncert, ki sem se ga udeležila. Temu sicer  niti ne moremo reči koncert, ampak šov – železne konstrukcije, ki so se premikale po odru, v zrak so leteli baloni in trakovi, na koncu pa nas je presenetil celo z ognjemetom. Robbie zna narediti akcijo – verjetno se, ko je začel peti, nihče ni več sekiral, da pada dež in smo vsi skakali v ritmih njegovih uspešnic. Na koncertih ima tudi vedno navado, da iz množice na oder potegne kakšno oboževalko – včeraj je na odru tako stala Maja iz Zagreba (o da mi je biti v njeni koži :)), ob koncu pa je k sebi povabil še mamico s hčerko, ki jima je posvetil pesem She’s the One, z njim pa sta na odru ostali do konca koncerta.

Ni presežnikov, ki bi opisali to izkušnjo. Že od vedno rada hodim na koncerte, a je velika razlika med koncerti, ki sicer lahko napolnijo dvorane, ampak pevca ali skupino vidimo le na odru, bolj kot ne v 5 metrskem radiju, ki skače gor in dol ter šovom, v katerega je vloženega ogromno denarja in si ga seveda lahko privoščijo le zvezdniki največjega kova. Verjetno je komu škoda dati toliko denarja za koncert, a vem, da če bom imela to možnost, bom na naslednjem tako velikem koncertu stala še bližje. Je pa moja največja želja, da bi lahko enkrat stala na odru pred tako veliko množico, ki v en glas poje skupaj z nastopajočimi. Občutek ob zadnji pesmi, Angels, ki ga je z manjšo Robbijevo pomočjo zapela publika, brez glasbene spremljave, je bil namreč nepopisen.

Spodaj ena fotografija pred začetkom koncerta. Za fotografinjo bi se spodobilo, da bi jih bilo še več, kajne? No, že pred časom sem se odločila, da na koncertih, ki so mi top, ne bom več slikala, ker preveč lepih trenutkov in doživetij zbeži mimo mene.

4 thoughts on “Robbie Williams v Zagrebu

  1. Lepa ocena :) Robbie je bil super, ampak ker sem bila v Budimpešti 2006 sem pričakovala isti ‘naboj’ kot na zadnji turneji… pa se mi je tokrat zdelo, da se mu kar poznajo leta – tako na glasu, kot na šovu. Vseeno super koncert!

  2. Vidiš, jaz nisem imela s čim primerjat in mi je bilo res top :). Sem pa tudi jaz slišala komentarje, da se mu malo pozna … čeprav dobro, spet ni toliko star. Ampak divje žviljenje pušča posledice :D pa otroci … ;)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s