Družabne igre ali kako je lepo iti nazaj v preteklost

Dandanes se človeška bitja sporazumevamo in igramo bolj preko računalnikov in mobitelov. Včasih, ko pomislim za nazaj, je kar malo smešno, kako se preživljenje prostega časa spreminja skozi leta. Žal ne vedno na boljše. Včasih smo cele dneve skakali zunaj, se pogovarjali, si zmišljevali igrice ali pa igrali tiste, ki so nam jih kupili starši.

Morje je skoraj da edini čas v letu, ko zopet pobrišemo prah s takšnih in drugačnih družabnih iger. Verjetno vsi poznate Activity – igrico, kjer moraš različne pojme opisati z besedami, jih narisati ali pokazati z mimiko telesa, ostali pa morajo to ugotoviti, pri vsem skupaj, pa si omejen s časom. Zelo zanimiva igrica, kjer si včasih zelo razbijaš glavo, kako boš nekaj predstavil, po možnosti pa še sam ne veš čisto točno, kaj to pomeni. Obrnili smo že tudi kar nekaj partij pokra, pri čemer se o kakšnih uspehih žal ne morem pohvaliti. Spoznali smo še eno igro s kartami, ki je bolj … ok, lažem, zgolj pivske narave in to je piramida ali v nekaterih delih Slovenije poznana tudi kot avtobus, čeprav ne vemo čisto točno, kako se ta avtobus vozi :). Skratka  – karte položiš v piramido (spodnja vrsta pet kart, zgornja štiri in tako naprej do ene same karte), ostale porazdeliš med igralce. Potem pa obračaš vsako posamezno karto in tisti, ki imajo enako karto glede na številko (barve niso važne), lahko določi, kdo izmed preostalih igralcev pije. S tem, da spodnja vrstica pomeni en požirek, druga dva in tako naprej do zadnje, ki seveda pomeni nič drugega kot ‘do dna’. Včasih pade še kakšen Monopoly ali kakšna druga igra s kartami. Pustimo to, da vsakič znova pozabim, kako se kaj igra. Se pa potem vsako leto naučim nekaj novega :).

Meni osebno zelo ustreza, da vsaj za nekaj časa, če si to le lahko privoščiš, daš telefon na stran, ugasneš računalnik in stopiš korak v preteklost. Včasih si nismo razbijali glave, če smo že dobili kakšen mail, kdo je kaj komu polajkal ali če je kaj novega, ker smo vedeli, da bomo vse stvari izvedeli, ko se bomo dobili s tisto osebo. Nismo bili vsak zase, ampak vedno skupaj. Več smo se pogovarjali in družili. Manj je bilo zamer med otroci, kaj kdo komu je in ni, ker smo se vse zmenili iz oči v oči. Zato je fino, da vsake toliko na morju, na zabavah ali pa samo v družinskem krogu, potegnemo na plano karte ter takšne in drugačne igrice. Res sedejo stran od vsega internetnega vrveža in predstavljajo drugačen vir zabave. K sreči smo ljudje vsaj toliko pametni, da še vedno izumljamo nove, tudi takšne, ki jih lahko primemo v roke in ne samo na digitalnih napravah.

3 thoughts on “Družabne igre ali kako je lepo iti nazaj v preteklost

  1. Kakorkoli že Simona, čim dlje na morju, ob družabnih igrah, ker najnovejša sončna 117443 oziroma 10 % več leto prej, ne samo da skrbi,

    Kaj kmalu lahko pričakujemo obrnjene kolone čez mejo, le d atokrat go west in go nord.

    V ljubljan pa pade daens temparaturna 40 – zato se čimk dlje hladi v ne pretoplem morju

    Morske pozdrave pa lahko na

    tomaz.svagelj@siol.net

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s