Moda ali užitek

Vecina ljudi je taksnih, da komaj cakajo, da lahko ob visokih temperaturah zdrsnejo v lahkotne poletne cevlje in tanke oblekice, skratka vremenu primerno.

Neka moda, ne vem kdaj, ne vem kje, pa narekuje drugacne smernice. Ze maja, ko smo se nekaj dni potikali po Beogradu, zunaj pa je bilo cez 30 stopinj, so se zenske sprehajale v skornjih do kolen. Danes sem srecala punco, ki je sla v All starkah s plaze, vidis pa lahko tudi dekleta, ki pridejo na plazo s salom. Tudi, ko se sprehajam po Ljubljani ali pa katerem drugem mestu, je situacija podobna. Da ne govorim o kaksnih metalcih in njihovih bulerjih pri 35 stopinjah.

Ne razumem cisto dobro, zakaj velja taksna moda. Ok, razumem to, da je nekaterim moda zelo pomembna, ampak taksna ni nicemer podobna oz. meji ze skoraj na mucenje.

Zame je uzitek vedno pred modo. Pika :)

2 thoughts on “Moda ali užitek

  1. ne gre toliko za modo, kot za identiteto oz. samopodobo. ker npr. nekdo, ki ima dolge lase si jih ne bo postrigel že zato, ker bi na tak način laže prenašal vročino, niti si nekdo, ki ima kratke lase, las ne bo puščal rasti samo zato, ker bi mu morda bilo v glavo zaradi tega pozimi kaj bolj toplo. podobno velja za oblačenje. po tej logiki bi morali poleti vsi biti oblečeni v bela oblačila (če ne že biti goli), ampak nekateri ljudje se v belih oblačilih preprosto ne počutijo oni. v življenju ni vse v funkcionalnosti ali racionalnosti, tako da vprašanje je ali bi tisti metalec v bulerjih res manj trpel, če bi moral nositi crockse npr.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s