Muska, družba ali pijača?

Saj poznate tisto – ni važno, kje sem, kaj delam, kakšno glasbo poslušam, če sem v dobri družbi. Ob še kakšnem kozarčku seveda. Pa to vedno drži?

Sama po navadi ne spijem enormnih količin alkohola, zato (načeloma) ne pozabim kje sem in kaj delam. Sem pa tudi občutljiva na glasbo. Če je ne poznam ali če je takšna, ki mi gre blazno na živce, potem pomoje ne pomagata niti pijača, niti družba. Zato se vedno poskušam gibati po lokalih, kjer vrtijo meni všečno glasbo, razen, če se temu ne gre izogniti, potem se je treba zabavati po svoje. Edini primer, ko sem uživala, pa glasba ni bila meni pisana na kožo, so bili koncerti, kjer sem bila v vlogi fotografinje.

Tudi včeraj smo se znašli v eni taki situaciji, ko sta bila dva faktorja sicer super – to sta družba in pijača, glasba pa je malo šepala. Cel večer sta nas ‘zabavala’ dva (kitarist in pevec), ki sta igrala hrvaško glasbo, s tem, da jih 80 % nismo poznali, smo pa živeli za tisto eno na petnajst, ki smo jo in se drli na ves glas. Če kdo hrvaške glasbe sploh ne posluša, pa verjamem, da mu ni bilo zanimivo.

Zato hmm, kaj odtehta, če en faktor manjka? Pijačo lahko črtam, če sta družba in glasba ali tudi če ni glasbe in je samo družba. Nekateri morajo vedno kaj spiti, da so dobre volje in da lahko žurajo. Tega sicer ne razumem, ker verjamem, da se lahko imaš fino, če so ostali pogoji izpolnjeni. Verjetno pa je težava, če se družiš z družbo, ki posluša drugačno glasbo kot ti. No, potem ti verjetno ne preostane drugega kot da ne hodiš z njimi ven, se napiješ ali pa zamenjaš družbo :) malo heca. Mislim pa, da je kar precej ljudi takih, ki poslušamo tako raznovrstno glasbo, da nam je marsikje fino. Jaz poslušam veliiiko različne glasbe, razen kakega strašnega housea, metala in podobno. Včasih pa se sprašujem, če sem bila v prejšnjem življenju slučajno locirana kje bolj na jugu, saj sta mi hrvaška in srbska glasba verjetno še najbolj pri srcu.

No, da ne bom toliko o meni in da se ne bom preveč zaštrikala :) zabavajte se, kot se najbolje znate. Z dobro družbo ob kozarčku vina in če se da z dobro glasbo. Čeprav zna kakšen od teh faktorjev kdaj vplivati negativno, je potrebno včasih malo stisniti zobe, vsekakor pa poskrbeti, da se imamo čim večkrat dobro.

Na dobro družbo, žlahtne kapljice in poslušljivo glasbo :).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s