Golota

Vsi se rodimo goli, potem pa nas starši odenejo v oblačila – zaradi vzgoje in navad, ki jih imamo v naši kulturi. Ampak golota nas na nek način osvobaja. Ko pridemo domov, komaj čakamo, da zdrsnemo v bolj udobna oblačila ali pa se po stanovanju sprehajamo goli. Prijetno je spati  gol, se kopati, stiskati z dragim/o …

Marsikdaj pa nam je nerodno. Enim zaradi postave, drugim zaradi poraščenosti, tretjim nič ne manjka, ampak so enostavno preveč zategnjeni, četrtim spet zaradi nečesa drugega. Sleči hlače pred drugimi ni vedno lahko, no seveda odvisno, kakšna oseba si. Kot sem že zapisala – vsi se rodimo goli, zato smo v grobem enaki. Ok, eni so bolj obdarjeni kot drugi, a vseeno  se ničesar ne bi smeli sramovati. Zato tudi čisto spoštujem ženske, ki se sredi plaže sproščeno sprehajajo zgoraj brez, pa tudi če nimajo D košarice in jih gravitacija že malo j*. Sama vedno nosim kopalke, čeprav teoretično nimajo veliko vsebine :).

Ena od prijetnih sprostitev je tudi nočno kopanje, kamor po navadi ne greš s polno opremo – nimaš brisače in kopalk. Slečeš kar misliš, da moraš sleči in čofneš v vodo. Tišina, milina in dobra družba. Razen, če ti kdo ne pobere oblek, ki te čakajo na plaži. Pa ne da bi se to zgodilo, ker se ni ;).

Ljudje bi morali biti večkrat brez predsodkov in bolj sproščeni. To ne pomeni, da moramo po mestu hoditi na pol goli, ker sproščenost gor ali dol, se to res ne spodobi. Predvsem Slovenci smo takšna zategnjena bitja in dosti manj odprti kot kakšen drug narod. Pa je škoda, ker je dovolj, da nas zategujejo že drugi, ne da se še sami.

11 thoughts on “Golota

 1. Pretirana zategnjenost ni dobra, kakor pretira odpetost ni zdrava. Dobro pišeš,
  Simona, te je že kakšen medijski uredni in urednica opazil.

  Moja je medijska, hočeš nočeš sem zdaj ta pravi pokliocni novinar, kjer zaenkrat olepšujem stanje sloevsnke politične satire v Totem listu.

  Če te kaj zanima,
  mi lahko mailaš:

  tomaz.svagelj@siol.net

  pa še to:

  Moj soimenjak, novinar dela je bil prisulno upokojen.

  od 2 Slovesnih in Svetovnih Tomažev Švagljev ( več nas ni )
  sva kar 2 poklicna novinarja.

 2. Jah, o goloti se da marsikaj rečt. Sicer sem sam ljubitelj divjih plaž, kjer lahko imam kopalke ali kjer jih lahko nimam. Se pa zgražam nad ljudmi, ki trdijo, da je to nekaj grdega. To je vse le odprtost, sproščenost, svoboda, ampak okej, vi, ki goloto primerjate le s seksom in nečistovanjem, kar ostanite zaplankani naprej.
  Dam rišpekt tvojemu pisanju.

 3. da golota osvobaja, sta vedela že Adam in Eva….nočno kopanje pa je itak smiselno samo, če je povsem golo….malo težko pa razumem, da si nekateri dovolijo verbalno biti slečeni do nazga, v isti sapi pa obsojajo goloto….

 4. Pero….sklepam, da z vodo….takšno ali drugačno…. :)….
  drugače sem Simono razumel, da počne, kar na Obali radi počnemo – “Ena od prijetnih sprostitev je tudi nočno kopanje,nimaš brisače in kopalk…”…. ;)

 5. Ja, Marko, ampak tudi piše naprej, da slečeš kar misliš :) Tako še vedno ne vemo, ali Simona uporablja kopalke ali ne :D

  Sem pa ugotovil nekaj: da punca tako dobro piše, da enostavno moraš komentirat. Za razliko od nekaterih blogerjev, ki napišejo, da so cel dan furali safr, pol pa ne veš, kaj bi komentiral.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s