Na zapiskih za faks se mi nabira sol

Se samo meni zdi, ali smo mladi še nekaj let nazaj vseeno imeli več navdušenja nad zaključkom študija? Vem, da vsaj meni, dodiplomski študij ni predstavljal nobenih težav, med tem ko bom podiplomski študij delala dlje, kar ni logično sploh. Res je, da zadnjih nekaj let ob študiju ves čas tudi delam, kar vsekakor vpliva, ampak po drugi strani vem, da je načeloma verjetno enako ali faks končam ali ne, ker mi trenutno tovrstna izobrazba ne doprinese ničesar. In verjetno se, glede na to, da večina kolegov iz moje generacije še tudi vedno ni magistrirala (govorim o bolonjskem sistemu), oni počutijo podobno.

Seveda se najdejo nasprotniki, ki bodo trdili, da smo leni, da se nam ne da delati in da bi radi čim dlje vlekli študentski status. Ni res. Jaz že kar nekaj časa govorim, da bi z veseljem imela redno službo, se ustalila in si ustvarila nekaj več, kar si s študentsko plačo v zadnjih letih ne morem. Tako sem dva meseca pred iztekom statusa zopet brez službe, kar me sicer po eni strani ne skrbi, ker vem, da si bom v nekaj mesecih našla novo, vprašanje je le, pod kakšnimi pogoji, če bodočim delodajalcem že vnaprej povem, da nimam več statusa, da sem iskalka prve zaposlitve, po drugi strani pa iščem službo na področju oglaševanja, ki je poznano po fleksibilnosti in veliki količini freelancanja. Zato precej razmišljam tudi o tem, kako pristopiti do bodočih delodajalcev, brez, da bi jih že v prvem stiku prestrašila.

Tudi na morju se punce ukvarjamo z obema zgornjima vprašanjema. Vse tri čaka magistrska, mene septembra še izpit, ki me bo povrhu stal 130 evrov. Ja, pač prej nisem bila pridna, ampak bog pomagi, ne da se mi, priznam. Bi pa delala in se izobraževala za službo, to mi ni bil nikoli problem. Razni grafi in premlevanje 30 let starih člankov ter formule, ki jih niti pod točko razno v praksi ni treba znati na pamet, pa mislim, da mi ne koristijo. Mogoče mi, ampak mi ne. Samo, če si v dreku, pač si v dreku in ker se dnevi iztekajo, se tako dnevi na morju tam med plažo, čevapi in tortiljami, odvijajo tudi z zapiski, računalniki na kolenih in pisanjem magistrske ter razmišljanje o bodoči poklicni poti. Še dobro, da smo tri, da se spodbujamo med sabo :). Tako tako. Jutri bo baje budilka zgodaj pela, a ne? :P

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s