Pinterest frik

Še vedno se tu in tam zgodi, da kdo ne ve, kaj je to Pinterest. Si med njimi? Potem naj na kratko razložim (za posledice, če vam postane všeč, ne odgovarjam ;)).

Pinterest je sestavljen iz virtualnih tabel, kamor pripenjamo slike, ki so nam všeč – ali z drugih Pinterest profilov ali pa s spletnih strani, ki to omogočajo (Facebook npr. ne). Table poimenujemo, kot želimo – recimo ‘Food, People, Holidays, Photography, Man …’ in nanje pripnemo vse, ob čemer nam zastane dih ali pa se pocedijo sline. Uporabnice so pretežno, kot že ime samo pove, ženskega spola (80 % vseh uporabnikov), najbolj zanimiva tema za pripenjanje pa so poroke. Uporablja se tako za zasebno kot poslovno uporabo, sama pa bom v nadaljevanju pisala o tej prvi in o tem, zakaj je meni to ena izmed najljubših pogruntavščin digitalnega sveta.

Kot marsikatera druga zmešnjavca na tem svetu, na spletu velikokrat vidim nekaj, kar mi je všeč, a velikokrat na to pozabim, čeprav verjamem, da bi mi še kdaj prišlo prav. Pinterest pa omogoča ravno to – da na enem kupu zberem stvari, fotografije, poglede in razglede, ki me navdušijo. Preko Pinteresta dobim ogromno novih idej, ki jih poskušam vkomponirati v moje hobije in ogromno fotografij, ob katerih se rečem – nekega dne, bodo tudi moje, nekomu takole vzele dih :) brez heca.

Pinterest ima dobre in slabe strani. No, v bistvu ima samo eno slabo stran – tako te potegne vase, da se vanj ne izkoplješ po nekaj ur, če imaš ‘dober dan’, a seveda se je tudi tukaj potrebno, kot pri vsaki stvari, malo držati nazaj. Še ena izmed dobrih strani pa je ta, da vsak originalen ‘pin’ vodi na spletno stran s katere je bil vzet – tako najdeš tudi ogromno blogov in spletnih straneh, ki le še vodijo naprej do novih idej, težav pa tudi ni z avtorskimi pravicami.

Tebe je že zasvojil?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s