Moja jajčka danes niso bila mehka

Kako najbolj preprosto skuhati mehko kuhana jajčka? Ne vem, če poznam ravno najbolj preprost način, sem pa danes zjutraj zagotovo spoznala najtežjega. Ne trdim, da nisem kriva sama, ne vem :).

Doma imamo kar nekaj Top Shop izdelkov. Da mi je vse skupaj smešno, sem omenila že večkrat, ampak tu in tam se še vedno najde izdelek, ki ga moja mami mora imeti. Pred časom je videla oglas za Eggies posodice. Gre za posodice, v katerih lahko kuhaš jajca brez lupine – ‘ubiješ’ jih in vsebino zliješ v posodico, zapreš in daš kuhat. Sliši se odlično, ker ravno lupljenje ti po navadi vzame največ časa, jajca so vroča in jih težko držiš v roki in nastane kar nekaj packarije. Priznam, da sem bila nad idejo navdušena, saj so v zadnjem času mehko kuhana jajca velikokrat na mojem jutranjem jedilniku. Ker izdelka trenutno ni na zalogi, je bilo potrebno na njih čakati kar dober mesec, ampak včeraj so prišla. In seveda, kot se za sobotni zajtrk spodobi, so, pardon, naj bi bila, na mojem jedilniku mehko kuhana jajčka. Posodico operem, rahlo namažem z oljem (takšna so navodila), zlijem vsebino v posodico in dam kuhat. Čakam, da zavre in po navodilih zmanjšam moč ognja na toliko, da čisto rahlo vre. Vklopim štoparico in po treh minutah pogledam posodico, v kateri se je vse treslo. Mogoče komu sluz odgovarja, meni ne. Hmmm, ok, kuhajmo še malo. Še vedno se je vse treslo.

Po skoraj osmih minutah sem posodico vzela ven, jo odprla in našla tole:

Jajca je bila še vedno, čeprav se naj bi po navodilih kuhala od 2,5 do 3 minut, mehka. Mojega očeta sluz ne moti, zato je jajco pojedel in spodaj je bila trdo kuhana.

Ne bom trdila, da so posodice zanič, ker lahko, da sem kljub podrobnim navodilom jaz nekje naredila napako. Uporablja morda kdo te posodice in lahko deli kakšno izkušnjo?

4 thoughts on “Moja jajčka danes niso bila mehka

  1. Nisi edina, ki ima probleme z eggies. Tudi jaz sem jih kupila, sicer nisem imela težav s sluzjo, ker mi je med kuhanjem ves beljak pobegnil iz te plastike v pisker :( Na kar sem z grozo ugotovila, da moram pomiti 24 kosov plastike :o kar je še dolgotrajšnejše od staromodnega lupljenja jajčk.. ampak, tam mi vsaj ostane nekaj od beljaka :)

  2. Hja, js bi že zaprla, sam so bli navoji zanič in se ni dalo.. sem iskala pametne nasvete – zaenkrat neuspešno. Tudi zadovoljnih uporabnikov je najbrž bore malo. Škoda, pa tako všeč mi je bila ideja (pravzaprav prva, iz top shopa, ki me je prepričala da kupim) :(

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s