Nešteto lajkov za mačka v žaklju

Verjetno sem že ena izmed stotih, ki v teh dneh to pišem, pa nič ne de, ker še vedno ne bo pomagalo.

There’s no such thing as a free iPad/Phone/Pod/Mac. Vsaj ne na način, kateremu naseda vse preveč ljudi.

Nekaj mojih razmišljanj in vprašanj na to temo:

1. Nobena firma (pa nisem čist sigurna, če res nobena), ki prodaja Applove produkte (ali katere druge in se vsaj malo spozna na družbena omrežja), ne bi nagradne igre speljala na tak način, ker:

2. Morajo biti nagradne igre na Facebooku organizirane preko aplikacije.

3. Vsaka nagradna igra mora imeti pogoje nagradne igre. Po navadi jih večina uporabnikov sicer ne prerbere, a vseeno – če je stvar resna, so pogoji objavljeni.

4. Prepričajte se, kdo je podjetje, ki stoji v ozadju ‘nagradne igre’ – so to ‘Zastonj Apple produkti’ ali je to ugledno podjetje, z navedenim nazivom, naslovom, kontakti?

5. Zakaj bi nekdo samo na podlagi enega lajka ali delitve podelil računalnik ali v tem primeru celo 100 računalnikov/iPada/telefon/karkoli?

6. Nihče ne bo na podlagi vašega lajka ali delitve nakazal xy € otrokom v Indijo. Žal. Lahko pa da boste vi kar nekaj € podarili sleparjem s svojo naivnostjo.

Upam, da bo nekega dne konec naivnosti. In da bomo vsi, ki uporabljamo splet dojeli in razumeli kaj je res in kaj ni. Takšne strani in takšne igre kot je bila ta, želijo le nabrati čim več fanov, da jih lahko uporabljajo in izrabljajo v druge namene – promocijo drugih strani, nekateri uporabniki so celo tako pametni, da vpišejo svojo telefonsko številko na kateri jim ‘resnevemzakaj’ čudežno raste mesečni račun.

Nagradne igre so. Ampak vedno preverite kdo stoji v ozadju in če vsaj v osnovi ‘štimajo’ zgoraj navedene točke.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s