O slovenskem X Factorju

Všeč mi je, ko me nekaj razgali in me pripravi do iskrenega smeha ter solz.

Po vseh talent šovih, ki smo jih v Sloveniji imeli (od Popstarsov do Slovenija ima talent) bi si mislila, da se bomo počasi naveličali vsega pompa in iskanja zvezd, a letos je k nam prišel še X Factor. X Factor se od ostalih že videnih šovov pri nas razlikuje predvsem po tem, da tekmovalcem nudi tudi mentorstvo, išče pa se le glasbene talente.

Sama sicer že kakšni dve leti ne gledam več televizije. Prižgem jo le, če je kaj vrednega ogleda (ostalo pogledam preko spleta) in že po prvi oddaji X Factorja me je pritegnila in zna se zgoditi, da jo bom gledala do konca. Po eni strani bi marsikdo verjetno rekel, da je to le še en šov izmed mnogih, po drugi strani pa ima, vsaj meni, veliko boljši koncept in super žirijo. Ja, to je spet odvisno od okusa vsakega posameznika – včasih so preveč popustljivi in spustijo naprej koga, ki za moj okus res ne zna peti (ampak to je laično mnenje, strokovnjaki pač prepoznajo potencial), včasih pa malo preveč strogi, ampak vseeno se mi zdi, da so zelo odkriti.

In kaj je tisto, kar me pri tej oddaji najbolj privlači? Kot sem napisala že na začetku – razgali me. Pripravi me do iskrenega smeha in solz. Tisti, ki me poznajo, vedo, da nisem pretirano jokajoč človek (sploh ne ob oddajah), zato me vsaka oddaja ali film, ki me do tega pripravi, še toliko bolj prevzame. Všeč mi je iskrenost in direktnost žirije –  od kletvic ali malo bolj domačih besed, smeha in dretja do jokanja. Malo manj mi je všeč pretirana samozavest kandidatov – v preddverju so kot purmani, ki mislijo, da pojejo bolje od vseh, na odru pa zmrznejo ali pa so že v štartu brez posluha, pa tega ne vedo. Ok, kako lahko tega ne veš? Po drugi strani pa so tu sramežljivi kandidati, ki pridejo na oder malo manj samozavestni, ampak popolnoma iskreni in skromni, talent imajo pa tak, da bi me vrgel na rit, če v tistem trenutku pod njo ne bi imela kavča. Čeprav je za nastopanje samozavest še kako pomembna, je potrebno paziti, da si dober in imaš energijo, a nisi samovšečen. Samovšečni ljudje so po mojem mnenju tako tisti, ki s tem poskušajo zakriti kakšne druge pomankljivosti. Eden izmed včerajšnjih tekmovalcev je na izbor prišel celo iz Švice (živi tam, oče je Slovenec), tokrat z letalom, na predizbor pa z vlakom (16h v eno smer). Če to ni volja? Aja, pa še peti zna odlično. Seveda je še več takih, a o posameznih tekmovalcih ne bi, poglejte si sami :P.

Skratka, oddaja mi je všeč in upam, da mi bo do konca. Nisem gledala tujih X Factorjev, tako da o tem, če je naš boljši ali slabši od drugih, ne morem pisati. V primerjavi z ostalimi dosedanjimi šovi, ki smo jih videli pri nas? Boljši!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s