Kam so šli konstruktivni komentarji?

Želelela sem začeti s stavkom ‘Ko prebereš nekaj branja vrednega…’, pa sem ugotovila, da ljudje beremo tudi marsikaj branja nevrednega, ampak ne bom se (ponovno) spuščala v vse pisarije na raznih slovenskih portalih.

Skratka, ko ljudje nekaj preberemo ali pa pogledamo, če gre npr. za primer fotografij si včasih vzamemo čas tudi za komentiranje. To je sicer dosti olajšal gumb ‘Like’ na Facebooku, ampak vseeno, dosti ljudi si še vseeno vzame čas in zapiše besedo ali dve. Kar pa dostikrat pogrešam, je konstruktivnost in razdelanost komentarjev. Če mi nekdo napiše ‘ej ful mi je všeč’ ali pa ‘zanč je’, mi to bore malo pomaga, ker po navadi se za vsakim ‘všeč mi je’ skriva tudi ‘ampak…’.

Marsikdo ne prenese negativnih komentarjev in seveda bi lagala, če bi rekla, da so meni všeč, sem se jih pa naučila prenašati in upoštevati, brez da bi ob tem tistega, ki ga je izrekel, obtožila, da je navaden bedak, ki itak nima pojma o čem govori. Občasno objavim kako fotko na Slo-Foto.net in pred časom mi je nekdo pod komentar zapisal, da naslov fotke je sicer zanimiv, fotka pa je bolj slaba kot dobra. Ko sem ga vprašala zakaj se mu zdi slaba, odgovora seveda nisem prejela.

Najlažje je ubrati kratko pot, napisati všeč mi je ali ni mi všeč, ampak to nobenemu ne koristi. Povejte zakaj vam je všeč ali zakaj vam ni všeč ali pa molčite. Vmesna pot pa je dobra le za ego enih in drugih.

2 thoughts on “Kam so šli konstruktivni komentarji?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s