Ritem mladosti in norosti

Ritem mladosti je, kot piše na njihovem FB pageu, popočitniški žur vseh žurov. Se strinjam. Konec počitnic je, mularija je spet v šolah, maturantske izlete so 4. letniki dali že skozi in če se jih je upam da čim več od tam vrnilo celih in zdravih, so si nekateri včeraj pred Kolosejem in Atlantisom morda zvili gleženj ali pa tiščali glavo med kolena od slabosti. Na vsakih par metrov grupe mladine s steklenicami Spar budget cole (no, nekateri so imeli tudi originalno Coca Colo), seveda verjetno primešane z vinom ali rumom, punce oblečene kot da gredo na plažo, skakanje prek VIP ograje (mimogrede, en varnostnik na 15 m ograje mislim, da res ni dovolj, a ne).. No, tudi v samem Koloseju ni bilo nič boljše, kjer so bili baje umivalniki, vsaj v ženskem WCju, že polni bruhanja, kartonska stojala tudi ne vem če so zdržala vso butanje podivjane mladine. Letanje prek rdeče luči na semaforju sredi Šmartinke…

Želja, priti malo bolj do odra je bila ob 10h kar utopična. Po navadi se lahko z malo volje dokaj dobro ‘skomolčkaš’ bolj naprej, včeraj pa se mi zdi, da je vse obstalo in da se 15 letniki trdneje držijo svojega izbranega mesta, kot starejši obiskovalci množičnih prireditev.

Že prejšnjo soboto, ko je zvečer Umek razgrel mladino v Tivoliju in ko sem, ker sem seveda pozabila kaj se dogaja zvečer, šla 15.15.popoldne na vlak iz Celja do Ljubljane, je bilo noro. V Tivoliju sicer nisem bila, je pa bilo na vlaku dovolj pestro. Spet isti vzorec. Srednješolci, z večinoma Spar budget colami, zmešanimi z bog ve čim, pomanjkljivo oblečene punce, ki še enkrat poudarjam, so očitno zgrešile logiko, da NE GREDO na plažo, zvijanje trave sredi vagona…

Mogoče sem res že stara, ali pa nikoli nisem imela tega v sebi, ampak…mislim, da bi kar nekaj staršev kap, če bi videli svoje otroke takole. No, ker resnično upam, da se doma ne obnašajo tako.

In da ne bom samo kritizirala. Skupine so bile super, zato tudi množičen obisk. In ne pravim, da so vsi mladi taki…torej pijani, pomanjkljivo oblečeni in s pomanjkanjem manir. Jih je pa vsekakor preveč. Vem pa tudi, da jih je dosti takih, ki se, tako močno kot ga žurajo, tudi učijo. In tako je prav, če le zraven uporabljaš pamet.

5 thoughts on “Ritem mladosti in norosti

  1. Hja .. če moja trinajstletnica je dobesedno pobegnila iz BTC-happening-a (SMS:”Oči na pomoč – prit me iskat! Takoj!”) že ob 20:15 … in potem opisi: kako ji je spodrsnilo na bruhanju, kako so 11 in 12letne smrklje skoraj gole iz njene šole pijane opletale okoli, kako je vse smrdelo po bruhanju, cigaretah. kako je bila “glasba” tako glasna, da je slišala le popolno kakofonijo itd

    Mislim, če je to zabava za otroke, sem jaz pes.

  2. Ja, ni zabava za otroke. Recimo v Celju so pred poletjem nrdil dogodek, kjer je bla okoli prizorišča ograja in so ob vhodu gledal osebne. Mlajšim od 18 so dali druge barve zapestnic, kar pomeni, da se jim ni smelo točit alkohola, čez vhod ga pa tko al tko v nobenem primeru nisi smel nosit. Kar itak tud ne pomaga, ker lahko ga spraviš kje drugje not, al pa se napiješ prej, ampak dobro…vsaj do neke mere se omeji.

    In hvala bogu, da je tvoja dovolj pametna, da se ji zdi to čudno kar se je dogajalo. Keep up the good work :)!

  3. Ja – hvala Bogu in nama.

    Pri nas doma je alko od nekdaj in vedno bil le začimba .. potem tudi deklica na to gleda kot nekaj “groznega”, saj ji je obnašanje pijanega človeka popolna neznanka. Hudo zoprna neznanka.

  4. Ja, Žur z razlogom je poleg drobrodelnosti predvsem razlog za pijančevanje. In če je Ritem mladosti res ritem današnje mladine, potem je žalostno kje smo. Trgovce, ki vsej tej mladini prodajajo alkohol, pa je lahko resno sram!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s