Ful maš hude šuhe p*****a

Včeraj stojim v H&Mu in pred mano tri mlade punce..recimo nekje začetek srednje šole, mlajša pa 100 % še osnovna šola. Skratka, gužva, stojimo cca 10 min in ja ni vrag, če ni ena v vsakem stavku rekla p****ca..’ful maš hude šuhe p****ca, ne morm verjet, da je XY šla na morje p*****ca, p*****ca ful sm bla včeri zadeta…aja sej te ne moti, če ti govorim p*****ca, ko me v družbi se skoz tak menmo?’ In reče druga ‘ah ne ne moti me, me se tud tak menmo.’

OK, pa kaj se je vsem sfrclalo? Sej razumem, da je to beseda, ki jo uporabi marsikdo, predvsem u fori in z ljudmi, ki jih res dobro poznaš in te štekajo, kao ‘fauš sm ti bitch/p*****ca/random .. ampak, da to uporabljaš kot del tvojega vsakodnevnega besednjaka? Meni se zdi rahlo nesprejemljivo. Očitno imajo te generacije čisto svoje fore..eni uporabljajo p*****ca, potem eni, ki so čisti Slovenci, uporabljajo čefurijado, da o ‘sm doga walkala, kolega mi je pa z rufa skoču’ sploh ne govorim. Pa ok, to mi sicer gre na živce, ker je totalno narejeno, še vseeno pa mam raje, da mi nekdo ves čas govori v poangleščeni ljubljanščini, kot pa p*****ca in še kaj podobnega.

Me zanima kako govorijo pred starši? Hm, težko se je držat nazaj, če prej v celem dnevu rečeš 245x p*****ca :).

19 thoughts on “Ful maš hude šuhe p*****a

 1. Tak govor je izredno težko poslušat. Sem enkrat sedel na avtobusu zraven dveh modelov in proti koncu vožnje nisem več vedel a naj grem kar prej dol, ali naj enemu od njiju eno primažem z razlago, da je njegov besedni zaklad in govor obupen. Tip je vsako drugo ali tretjo besedo rekel stari (Ej stari a si slišu kua se je unmu zgodl stari,…). Za popizdit.

  Po mojem niti doma ne govorijo veliko boljše.

 2. jp, tud mene je zlo držalo, da bi se prestavla, ampak žal je bla odprta sam ena vrsta :). obupni so. ampak tko je, ko neki začneš govorit se ful navadiš, sploh, če si v družbi, ki isto govori.

 3. Za kako besedo se sploh gre? Jaz si ne pridem gor? Sem pa med golobradimi piščanci (ko sem čakal kosilo) zadnjič poslušal stvari, da se mi je obračal želodec. Pa bom zapisal,… vsaka druga beseda je bil “p.r.a.s.i.c.a”.

  Menim, da je to posledica velika propadanja moralnih normativov in to se bo zelo slabo končalo.

 4. Sploh ni vzgojena. Gledajo vse žive neumnosti po televiziji in internetu, imajo veliko preveč časa ter nobene odgovornosti. Med sabo se obnašajo slabše kot živali in če kateri ni po njihovem merilu, ga enostavno okrutno izločijo izmed sebe. Bolj sebičnih bitij ne najdeš. Starši pa nemo hodijo od sutra do jutra v službo in ne vedo kaj storiti, ker je celotna družba taka.

  In ta mladina bo steber prihodnosti?

 5. Ne, jaz sem to dal skoz cca. 10 let nazaj…so mel sošolci/ke neko obdobje (ki se še ni končalo), ko so povsem vsak stavek končali z “$%&/$/” :) Če bi tisto cenzuriral bi dobil “roger beep” :D

 6. Hvalabogu, da se vsaka takšna fora po relativno kratkem času “izpoje”. Slaba stran je ta, da jo hitro nadomesti druga. Tudi pred leti so se pojavljale besede, ki so bile neko obdobje neznansko “in”. nekako pa se mi dozdeva, da smo vseeno ta besednjak uporabljali bolj za zabavo in se mi zdi, da je kljub vsemu res nekoliko obupno, če se punce “stalno tako men’jo!”

 7. mi pa morm rečt, da nismo mel kakih takih obdobij..al pa se ne spomnem. ok sej se navadiš na kako besedo in jo potem velik govoriš, ampak ni mi pa pršl na pamet, da bi kake psovke ves čas ponavljala, sploh pa ne v vsakem drugem stavku :). generacije se spreminjajo.

 8. Mislim, da ni največji problem v izražanju, ampak v obnašanju. Te najstnice dandanes se oblačijo in obnašajo obupno. Če pogledate njihove profile, skoraj vsaka ima vsaj eno fotko v spodnjem perilu… groza.

  Sicer pa, če odraščaš ob Paris Hilton in Jersey Shore, kaj pa čmo drugega pričakovati, ane.

 9. “Sicer pa, če odraščaš ob Paris Hilton in Jersey Shore, kaj pa čmo drugega pričakovati, ane.”

  “idoli niso tapravi”

  Zato sem se pa jst dal v prevzgojo Cary-ju Grantu :D

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s