Kaj vse smo pripravljeni narediti za zmago?

Lagati, goljufati, iti preko trupel ali le trdo delati?

Marsikatera zmaga in osvojen cilj vsebujeta vsaj kanček nedovoljenih substanc, kapljic krvi in izbruhanega žolča. Kolikokrat, ko se ženeš za uspehom, se zbudiš sredi noči in ti v glavo udari kot strela z jasnega naloga, ki jo moraš izpolniti. Kolikokrat greš preko sebe, se obvladuješ kot se nisi še nikoli, se odpoveš stvarem, ki ti prijetno pospešijo utrip srca in požreš besede, ki se nabirajo v tebi.

Je danes trdo delo res vse kar rabiš za osvojen cilj? Kaj pa spati s šefom? Prikriti informacije? Podkupovati s polnimi kuvertami denarja? Uporabiti veze, ki pomenijo več kot boš ti kadarkoli pomenil?

Mogoče sem res še premlada, da bi vedela kako potekajo stvari v velikem resničnem svetu. A včasih, ko vidiš zakulisje katere koli igre, ki se odvija pred našimi očmi – od športnih nastopov, velikih gledaliških iger, natečajev za razno razne projekte in nenazadnje do napredovanj v službi, ti je jasno, da žal trdo delo in lepe besede ne najdejo včasih pravega mesta.

Trenutno sem pod vplivom filma Črni labod. Res je, da ne plešem baleta, se pa tudi včasih zlomim pod pritiskom vsakodnevnih nalog, pa ne zgolj tistih službenih, ampak tudi čisto življenjskih. In grem preko sebe, ko hočem doseči nekaj, kar vem, da lahko, čeprav se mi zdi včasih prekleto težko. V mislih imam tudi naloge, ki jih imamo kot ljudje vsak dan – ko smo otroci, starši, prijatelji in znanci. Velikokrat naredimo nekaj, kar drugače ne bi, ker vemo, da bo to pomagalo nam ali komu, ki nam je blizu.

Nisem spala s svojim šefom. Nisem jemala prepovedanih substanc. Nisem prelila niti kapljice krvi. Le tega o izbruhanem žolču ne morem zanikati.

7 thoughts on “Kaj vse smo pripravljeni narediti za zmago?

 1. Torej te prištejem k posekanim?

  Naj povem tako: lepo fino se me nihče ne upa lotiti, čeprav sem edini, ki uporablja le resnico. In čeprav izzivam od nezavesti do zavesti in nazaj.

  Ozadje? Ja, je: kar so forumski imenitneži dosegali z izbrisi resnic na svojih forumih, zdaj ne morejo na mojem – A JAZ JIM (za razliko od njih in njihovih embargov) PUSTIM ODPRTA VRATA, DA SE LAHKO SAMOSRAMOTIJO, ČE JIM JE TO ŽELJA.

  Bo dovolj jasno?
  Je zdaj na vrsti izbris in nadaljnje branje na KOKAPLATZU?

  Ljudje in jaz sem med redkimi, ki ljubim tudi sovražnike (dokler se ravnajo po kulturnih pravilih dialoga …

 2. Lepo napisano… zgleda nas je kar nekaj pod vplivom filma Črni labod :)

  Ja, za nas tiste poštene je res skoraj vedno rešitev trdo delo in morebiti kakšna lepa beseda ter kanček sreče, seveda. Kakšnega jemanja prepovedanih substanc, podkupovanja ali spanja s komerkoli, da prideš do želenega cilja pa se ne bomo posluževali. Vsaj zase vem no, da neka načela pa je treba obdržat :)

  Sicer pa se večkrat se zgodi, da pomeni kakšna bližnjica do nekega cilja ravno nasprotno… daljšo, trnovo pot in potem sploh cilja ne dosežeš. Zato je bolje it lepo po stopnjah… langsam und sicher :) pa čeprav je težko, je pa zato zmaga potem toliko bolj sladka :)

 3. mah – to so pač dela in dejanja, ki pridejo skupaj v paketu :)
  več ali manj so enkratna ali pa projektna :)
  ………
  večji napor je iz dneva v dan za oprane gate, zašite štunfe, speglane srajce, za kaj pripravljene hrane … natepavati isto s “prepovedjo” da bi še katero :mrgreen:

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s