Tovarna Rog še živi

Kljub temu, da so kolesa Rog preteklost, pa to ne pomeni, da je s samo proizvodnjo umrla tudi dejavnost v bivši Rogovi tovarni. Priznam, da sama nisem vedela, kaj se s prostori bivše tovarne dogaja, dokler nisem pred nekaj dnevi posnela priloženi fotografiji, ki sta mi dala misliti in me spodbudili, da se o tem malo pozanimam. Kot kaže, se v Rogovi bivši tovarni dogaja – ob sredah se tam odvija npr. Jam session. Najbolje, da si vse dogodke pogledate kar sami.

Leta 2002 je Tovarno Rog kupila MOL, ki si je takrat baje zadala, da bodo vse skupaj oživeli in prenovili, vendar so ti načrti ‘začasno’ splavali po vodi, kar me seveda ne čudi. Letos pa naj bi zopet stekle priprave na obnovo. Postavili naj bi nov kompleks Rog, nekaj objektov prenovili, nekaj pa porušili. V novih in obnovljenih objektih naj bi potekala razna kulturna udejstvovanja, seveda pa ne bo manjkalo stanovanjskih in poslovnih  prostorov in gostinskih obratov, kot da jih res že ni preveč (Vir).

Vsekakor podpiram prenovo bivše tovarne, saj umetniki rabijo svoje prostore in ne samo takšne, kjer so pravzaprav vsako prebito minuto tam izpostavljeni še kakšni nevarnosti, da se jim kaj poruši na glavo. Poleg tega, pa bi prenova prispevala tudi k lepši podobi samega območja, čeprav upam, da ne bodo spet šli v kakšne preveč sodobne stile, ki izničijo podobo starega dela mesta. Bomo videli.

tovarna-rog-1--simona-go.jpg

tovarna-rog--simona-gobe.jpg


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s