Nadvoz Lipa in železarna Štore

V Štorah je bilo včasih zelo težko prečkati železniško progo, ne da bi pri tem obstal pred zaprtimi zapornicami. Zaradi gostega železniškega prometa, ki se vije čez te kraje, so bile zapornice spuščene tudi do 16 ur na dan. Vse do konca prejšnjega leta, ko so končno zgradili dolgo opevani nadvoz Lipa in tako smo se znebili čakanja.

No, nadvoz je torej zgrajen že kar nekaj časa, jaz pa sem si končno vzela čas in vse skupaj malo pofotkala – tako nadvoz, kot del železarne Štore, kar lahko vidimo direktno z nadvoza in kupe železa, ki jih v podjetju Štore Steel uporabljajo za izdelavo jeklenih izdelkov.

store-nadvoz--simona-gob.jpg

store-nadvoz-3--simona-g.jpg

store-nadvoz-2--simona-g.jpg

store-nadvoz-4--simona-g.jpg

store-nadvoz-5--simona-g.jpg

store-nadvoz-6--simona-g.jpg

Gospoda na zadnji sliki sta me vprašala v katerem časopisu bosta. V časopisu res nista, a verjetno tudi moj blog ni kar tako ;)

5 thoughts on “Nadvoz Lipa in železarna Štore

  1. Ja se strinjam, da bi lahko blo tam mogoče krožišče, samo če pa drugače pogledam, je pa malo riskantno .. že tako se večina čez nadvoz pripelje več kot 50 in če bi blo krožišče bi se po hribu dol vanj pripeljali s preveliko hitrostjo. Že tako se vedno po tleh poznajo ‘špure’ od gum, ko se peljem mimo. Mogoče ga zato ni, kaj pa vem.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s