24ur.com linka in linka

V kar nekaj člankih dnevno, lahko na strani 24ur.com zasledimo link do njihovih ostalih spletnih strani, ki jih ne mislim naštevati in jim s tem delati reklamo. Obiskanost 24ur.com si večajo s članki, ki nimajo nekega bistvenega prispevka k osveščenosti slovenske javnosti oz. je teh zelo malo. Na koncu članka podajo link, kjer je enak članek, ki mu dodajo še stavek ali dva, napisan še enkrat. Tako avtomatsko dosti ljudi klikne na link, s tem pa tudi na ostalih spletnih straneh dobijo obiskovalce. Lastnih fotografij skoraj da nimajo, tiste, ki pa jih imajo, uporabijo večkrat v različnih člankih, tudi če fotografija nima kakšne blazne veze s samim člankom, ostale fotografije pa seveda pridobijo z ostalih spletnih strani.

Vem, da se že sama ponavljam in da je na temo te spletne strani napisanega že ogromno, a ne morem se načuditi dejstvu, da je lahko takšna spletna stran v ponos komurkoli, ko pa je večina člankov napisanih tako, da se določena dejstva v različnih stavkih izključujejo, prav tako je dostikrat v video prispevkih – ravno na enega sem naletela včeraj. Da o slovničnih napakah sploh ne govorim. Tudi jaz jih delam, seveda, a se nimam za novinarko, kar pa se žal ima kar nekaj s kratico podpisanih ljudi, ki piše članke na 24ur.com.

Stavek, ki ga imajo napisanega v levem zgornjem delu vstopne strani: ‘Najbolj obiskana spletna stran v Sloveniji’, vsaj zame pomeni bore malo, saj se lahko s takšnih načinom dela marsikdo povzpe med najbolj obiskane. Tudi jaz bi lahko v blogih pisala o seksu, hujšanju in modnih nasvetih ter bi tako imela verjetno kar nekaj sto bralcev dnevno, a bi mi padla kredibilnost. No, vsakemu svoje.

20 thoughts on “24ur.com linka in linka

 1. Mah, najslabša spletna stran, sami trači z zavajajočimi naslovi, bedne fotogalerije in plačani članki za promocijo slovenske (kvazi)estrade – Murko pa to. Temu primerna žalost so komentarji uporabnikov: sami napol pismeni retardiranci. V glavnem: žalost.

  Najhuje pri tem je ravno to, da je to najbolj obiskana spletna stran v Sloveniji.

 2. Sam ravno zaradi nikakršnega nivoja strani, te ne odpiram in ne obiskujem več. Imajo dovolj močno konkurenco, da lahko lahko izbiram med to.

  Opažam pa da jo redno uporablja velik del znancev, zlasti zato ker jim monotone politične novice niso v interesu, bolj uživajo v rumenih škandalih, lociranih med “resne” novice. Za resne bralce se imajo ob tem tudi sam. In 24ur enako.

 3. To stran sem že v zadnjem času odpirala zelo poredko, če že, sem samo preletela prvo stran. Zadnjih nekaj dni pa je ne odpiram več, niti je v prihodnosti več ne mislim.

  Je pa res to, kar si napisal Matic ti, da bralci bolj uživajo ob ‘preprosto napisanih novicah, z resno tematiko’, ki jih 24ur.com p(r)odaja.

 4. :-))) Kdo lahko to sploh bere??? Vsaj tisti, ki potem vedo povedati kaj vse je narobe. In očitno so celo redni bralci, saj vidijo kako se spreminja, kako se slabša, poučeni so o načini objavljanja člankov, ponavljanju fotografij.

  Ampak preidimo k bistvu. Poglejte na njihovo podstran Gospodarstvo in na naslovnico hkrati. Ali bi po vaše kakšna novica iz rubrike Gospodarstvo (ali Svet, ali Slovenija) bolj sodile na naslovnice kot te, ki so trenutno gor, npr.: Strastna zbirateljica, Brad Pitt postal ženska?, ‘Razvrat’ 10-letnih otrok posnet na kamero,….

  In ali mislite, da so te novice na naslovnici, ker drugih nimajo? NE! Tam so, ker to ciljno publiko to zanima. Medij je ogledalo družbe, pa če nam je to prav ali ne.

  Nič ni narobe, če se komercialni medij obnaša komercialno. Narobe je pa to, da nekdo drug, ki je plačan zato da širi obzorja ljudem, jih izobražuje in osvešča, očitno ni opravil svojega dela.

  Zanimivo je tudi, da sta POP TV in Kanal A oba pred RTV SLO 1 in 2. In, če je edini način, da se jih premaga ta, da se ljudem prepove gledanje, potem smo še v veliko večjem sranju, kot se nam zdi.

 5. Glede Murkota je pa zanimivo, kako so vsi pametni glede Murkota. Ko pa le ta ne gre v Kmetijo pa te isti tulijo “je je Murko????”

  Medij je ogledalo družbe.

  Malokdo je zadovoljen s tem kar vidi v ogledalu in krivdo seveda vali na ogledalo.

 6. Po moje bi bila spletna stran 24ur.com bistveno slabše obiskana, če ne bi bila v navezi s POP TV, ki jo stalno reklamira. Jaz sem prepričan, da bi imel tudi marsikateri drug portal tako visok obisk, če bi si lahko privoščil investirati milijone evrov v neprestane reklame na TV in to v najbolj gledanih terminih (reklame ima verjetno 24ur.com na POPu zastonj). Kvaliteta pa ni da bi govoril.

 7. @(jm): če to leti name .. ja sem spremljala 24ur.com včasih redno in kasneje vse manj. Še vseeno toliko, da sem opazila kaj vse počnejo, da bi privabili bralce. Zato lahko tudi povem, kaj je narobe, drugače o tem ne bi pisala, če iz lastnih izkušenj ne bi vedela, kaj se dogaja. Če tudi je 24ur.com komercialni medij, še to ne pomeni, da lahko širijo napačne informacije, kar pa oni večkrat jih.

  @dr. Onyx: ja tako je, POP TV jih stalno promovira, kar je logično. In preko 24ur.com si ‘promovirajo’ tudi ostale svoje strani – z linkanjem in objavljanjem istih člankov na različnih mestih.

 8. Portal 24ur.com je obiskan – to je merilo, s katerim so lastniki zadovoljni, in sicer zaradi oglaševalcev. To, da je na strani ogromno pravopisnih napak in v veliki meri brezveznih novic, jim je po mojem mnenju bolj ali manj vseeno – glavno da je brano. Levji delež k temu, da je portal 24ur.com tako obiskan, pa – poleg nenehnega oglaševanja na POP TV – prispeva tudi nezahteven slovenski bralec. Ne le, da ne mu je za pravopisne napake malo mar oziroma jih niti ne opazi: kakšne novice ga zanimajo, ugotoviš takoj, ko pogledaš, kaj je najbolj brano in najbolj komentirano.

 9. @Simona: Meni se zdijo spinoff tipa Bibaleze, Potovanja, Golfportal in Cekin še ena izmed bolj inteligentnih reči na 24ur.com Namreč isti zapis je objavljen dvakrat, kar MOSS tudi izmeri (enkrat par stavkov na 24ur, potem pa link na “samostojni” podportal), hkrati pa oglaševalci dobijo tako bolj usmerjeno “storitev”. Recimo jaz kot oglaševalec verjetno mnogo raje vidim, če mi Pampers plenice oglašujejo na Bibaleze, kot na 24ur.com, kjer bom plačal za oglede, ki tržno ne pomenijo nič.

 10. Ja ‘podportali’ so bolj kvalitetni kot 24ur.com. Logično je, da preko te strani promovirajo tudi ostale in linkajo do njih, bili bi butasti, če ne bi, ampak vseeno .. da se usmerjajo na druge strani preko nekih člankov, ki so polni napak in brez logične vsebine? No, namen je da se bere in res se. Kot pa sem napisala – 24ur.com je kao najbolj obiskana spletna stran, zato ker prodajajo trače. Najdi.si je bil dolgo časa najbolj obiskana spletna stran, pa so morali v to vlagati ogromno več energije in tudi vsa stvar je na nekem (visokem) nivoju. Oglaševalcem pa najbolj koristijo čim bolj usmerjene strani, logično. Npr. pop up oglas na vstopni strani 24ur.com, pa je .. jaz ga ne bi dala, pa če imajo še ne vem kako obiskanost.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s