Za vsakega ekonomista bi bilo dobro, če bi bil najprej tajnik

In seveda enako velja za ženske :).

Ko si tajnik oz. administrator ali kakorkoli že, se naučiš posla z nule. Sploh, če delaš v manjšeš podjetju, ga tako spoznaš do potankosti in naučiš se mnogo stvari, ki bi ti bile na kakšnem drugem delovnem mestu neznane. Res je, da se zdi takšno delu marsikomu dolgočasno (tudi meni in to zelo) in izpod časti (kar pa je najbolj zgrešeno mišljenje), ampak je pa poučno in vredno veliko več kot si kdo misli.

Poleg tega je tajnica neko sito skozi katerega mora večina ljudi, ki pokliče v podjetje ali pošlje mail. Če te tajnica ne veže direktorju ali drugi odgovorni osebi, si pravzaprav pečen, zato je treba z njimi delati na pravi način.

Prav zato mislim vsakega naslednjega delodajalca prepričati, da so moje tajniške izkušnje vredne zlata in so dobra popotnica za katerokoli drugo delo povezano z ekonomijo! :)

4 thoughts on “Za vsakega ekonomista bi bilo dobro, če bi bil najprej tajnik

  1. Sem delala pred leti, preko Štud. servisa, kar lep čas kot tajnica. Samo delo me je dolgočasilo za umret. Če ne bi bilo dobrega kolektiva, me ne bi bilo več tam. Je pa res, da se lahko veliko naučiš.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s