Zadet piton v Ljubljani

V Ljubljani si lahko v teh dneh ogledate razstavo eksotičnih živali. Takih razstav je tekom leta povsod po Sloveniji veliko, a ta pa je malo posebna, saj si lahko ogledate vse od 7.5-metrskega pitona do aligatorja. Ko sem si danes pogledala posnetek na 24ur.com, me je kar zmrazilo. No pravzaprav me je zmrazilo že prej, ko sem na poti do bloka vsak dan gledala plakate s katerega me je gledal aligator. Lastnik je pitona, ki tehta 140 kilogramov, brez problema božal in držal njegovo glavo na rokah. Glede na to, da tak piton poje baje dve svinji na teden, me zares zanima koliko litrov/kilogramov takšnih in drugačnih pomirjeval je ta žival že dobila vase tekom svojega življenja, da je primeren za v družbo in da očitno ni problema, če se mu katerikoli človek približa, seveda, če je zraven lastnik. Pa ne samo piton, tudi aligator.

No seveda smo spet pri problemu mučenja živali, ki se pojavlja verjetno na vseh takšnih in podobnih razstavah, živalskih vrtovih in še kje drugje. Razumem, da imajo nekateri ljudi radi kače, pajke in krokodile ravno tako kot imam jaz npr. rada pse, a logika se mi poruši, ko pomislim koliko pomirjeval te živali dobijo, da so primerne za javnost. Seveda gre verjetno tudi tu bolj kot za hobi, za zaslužkarstvo.

4 thoughts on “Zadet piton v Ljubljani

  1. In potem preberem naslednjo in vidim, da imaš pojma še manj. Se vidi, da ne gledaš dokumentarnih oddaj o živalih, naprimer kačah, oziroma, če bi samo googlala in vpisala prehranjevanje kač, potem ne bi pisala bedarij, da kača poje dve svinji na teden. Hahaha. Komaj čakam, da napišeš kakšen nov prispevek, postal bom tvoj redni bralec.

  2. Nauči se brat. Napisala sem, da ta piton BAJE! poje dve svinji na teden, tako so rekli v prispevku. Ker je bil prispevek na portalu 24ur.com je čisto možno, da ta podatek ni pravi, a vseeno to ni moja stvar, ker sem napisala baje in nism postavla nobene trditve. Me pa veseli, da si ti tako pameten in vseveden, lepo, da ima Slovenija takega pametnjakoviča. Vse se da lepo povedat a veš

    A moj redni bralec boš postal? Kak fajn .. boma še kako ‘pametno’ lahk rekla, a ne?

  3. Daleč od tega, da bi bil vseveden, ampak zgleda, da vem malo več od tebe. Če pa ne vem pa mal pobrskam. Priporočam ti, da kdaj to storiš tudi ti predno napišeš kako neumnost, da se jo pol sramuješ in jo moraš brisati, tako kot brišeš pol mojega teksta kjer jo samo omenim.

  4. Brisanje zapisov je moja stvar, tisto kar sem zbrisala je bilo s posebnim razlogom, ki se tebe ne tiče. Še vseeno pa ostajam istega mnenja, da je presenetljivo, da vedo otroci v vrtcu toliko o seksu. In ker se to ne tiče tega zapisa, ki si se ga lotil, sma o tej temi zaključila.

    Vesela sem vsakega komentarja, tudi negativnega, če je ta utemeljen. Ampak mej uredu odnos in na lep način povej, da se ti zdi, da imam napako v zapisu. Poleg tega ti pa še enkrat povem, da nisem ničesar trdila, ker konec koncev nisem vseved. In če bi šla vsak stavek preverjat, potem še toliko zapisev ne bi napisala kot jih. Me zanima kako bi tvoj blog izpadel?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s