Kolo ni avto

Zakaj večina kolesarjev, predvsem tistih, ki se resneje ukvarjajo s tem športom misli, da se lahko peljejo povsod tako hitro, kot nekdo z avtomobilom in se vozijo po sredini ceste, pa čeprav slišijo in vidijo, da je za njimi avto? Tako se moraš posledično peljati bolj počasi, prehiteti jih je pa tudi prekleto težko, ker švigajo sem in tja. I don’t get it. Saj razumem, da nimamo v Sloveniji dovolj dobro urejenih kolesarskih poti in da nekje pač morajo trenirati, ampak če se lahko nek tipičen rekreativni kolesar umakne, ko zasliši avto, potem se lahko tudi vsi ostali, ker se ne more peljati tako hitro kot nekdo z avtom. Če bi se lahko, potem ne bi jaz vse kolesarje prehitevala na cesti, pa čeprav se vedno vozim bolj ali manj po omejitvah.

53 thoughts on “Kolo ni avto

 1. Zato ker so robovi cest razsuti (in to ne zaradi kolesarjev), potem pa še dejstvo da stane spodobna pnevmatika čez 25€, cena obročev (na specijalkah) pa lahko kreeepko več in najpomembnejše: padci.

 2. ja po pločniku pa se ne mormo vozt zato ker je pločnik za pešče in pol se pa oni pritožujejo,teb pa predlagam da se vrž mal na kolo pa se pejt mal vozt pol pa boš vidla da tut nam kolesarjem ni luštn ko ti avti mem divjajo.jst osebno če zaslišm avto za sabo se čim hitreje(seveda če je možno) umaknem ker(vam po pravic povem) me je strah da mi ne bodo kj naredil.

 3. pa dobr, sej vem da ni prostora sm napisala tud to, ampak lej, če kolesar vidi, da ma avto uzadi, naj se vsaj malo bolj na desno umakne, da lahko greš vsaj mim, ne pa da ti ne pusti da ga prehitiš. ne rečem, če se voziš res čim bolj ob robu, eni se vozjo dobesedno sred ceste, tega pa ne moreš delat in tisti, ki to delajo, jih kar naj bo strah. sm doma v takšnih koncih kjer gre dnevno ogromno kolesarjev mimo in ko se peljejo nazaj v dolino grejo itak ful hitro, poleg tega pa po sredini ceste in v ovinek ..

 4. problem je v avtomobilistih ki mislijo da so z avtom kupili tudi cesto,saj je takih le cc 10 % po vsejeno preveč da bi vozil ob skrajnem robu ker se peljejo čisto ob tebi.V tujini vsaj v razvitih državah se avto po neki gorski ozki cesti lepo pelje za tabo brez nervoze in prehiti ko je varno običajno pa še spodbujo kolesarje.

 5. Šit, tile kolesarji! Pa škoda, da nisi omenila traktoristov! Le kako se šele ti drznejo sploh iti na cesto. Madona, še počasnejši so od večine kolesarjev. Pa še prehitevat jih ne moreš tako kot kolesarje, ker zavzemejo večji del ceste. Pa še ceste zamažejo z blatom iz njive… A ti ne grejo nič na živce?

  Malo sarkazma… :D

 6. kekec: lej preber si moj zgoraj že napisani komentar. gledam vsak dan doma kolesarje, ko se vozijo mimo in vem, kako se vozijo. sem se zadnjič peljala za enim, ki se je vozil po sredini ceste .. je mel še dovolj prostora ne desni, da bi se umaknu, ampak se ni.

 7. P.s. ..dragi vozniki motoriziranih vozil, kolesarji so enakopravni udeleženci v prometu ..in prosim da se vzdržite svoje objestnosti.. cesta ni narejena samo za vas

 8. ‘Posebej kolesarjem in voznikom koles s pomožnim motorjem je namenjen 103. člen zakona, ki med drugim pravi:
  – Kolesarji morajo voziti po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Kjer teh prometnih površin ni, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje.’

  Ne pa po sredini ceste in ovirati prometa, ker kolesar nikakor ne more dosegati istih hitrosti kot voznik avtomobila. Razno če se pelje po hribu navzdol, tam pa so itak še hitrejši kot avto.

 9. Pri nas na Krasu pride velikokrat kar ekipa motociklistov iz italije … problem je ker večina italjanov (ni važno ali so sami ali po skupinah …) vozijo po celem pasu ali pa po obeh pasih tudi po ene 2 ali 3 v vrsto … in zello radi se tudi kdaj v ovinku ustavijo ali pa se sploh ne umaknejo ;)

 10. simona, dej pa tak naštudiraj zakone, da bodo urejena cestišča, lepo je rečt.. kolesarka steza pa rob cestišča.. ampak kaj pa če steze ni in je cestišče poškodovano.. kaj pa potem? potem pa tvegati padeci, poškodbo morda še hujšo nesrečo.. seveda! ..seveda, avtomobili in drugi morajo imeti prostor da se lahko nemoteno vozijo.. bodimo relani.. cestišča niso urejena, nekateri kolesari jo spa po domače rečeno smotani ..rad pa bi še dodal to.. da kolesar ki se z tem športom profesionalno ukvarja – trenira, se ne more voziti po kolesarskih stezah. ..PROSIM, vsi ki tako sovražite kolesarje, vzamte si enkrat dirkalno kolo, katerega z7račnice so debele le cca 2cm .. potem pa pametujte na ves glas

 11. Eden izmed razlogov vožnje bolj proti sredini ceste (beri cca 1m od roba) je v tem, da če se pelješ prav ob robu cestišča večino avtomobilistov zamika prehitevanje kolesarja kljub temu, da gre avto, kamion ali avtobus nasproti. S tem manevrom te dobesedno prisilijo, da zapelješ na bankino. No lahko pa s komolcem zajameš njihov blatnik ali če imaš srečo samo ogledalo. Enako velja za prehitevače, ki ti pripeljejo nasproti. Ti so tisti pravi kozli, ki gredo prehitevat avto in dobesedno jurišajo direktno nate. V kolikor si pomaknjen bolj proti sredini voznik avta ali kaminona prej razmisli ali se bo lotil prehitevanja ali ne. Kolesar pa se ima vsaj možnost umaknit v desno.

 12. V gozdovih nas preganjajo gozdni inšpektorji, lovci, kmetje, na cestah pa vozniki pa kakšen policaj. Nikjer ni torej prostora za nas.
  Kolesarske steze so neprimerne za večino kolesarjev, ki ne vozijo samo do trgovine in nazaj, saj je preveč dovozov, robnikov, prometnih znakov in podobnega, pa še pešci so pol metra stran. Če pa pri 35 km/h zapneš kakšnega pešca pa tudi ni ok. Po cesti se voziš pač do enega metra od bankine, če to cesta omogoča in če si sam. Če sta dva ali več se vozi ponavadi po dva (zavetrje, smene – kolesarja spredaj vozita kakšno minuto, nato se umakneta na rep kolone, oziroma levi del skupine počasi prehiteva desnega in vse potem nekako kroži).
  Če bom imel za seboj živčnega voznika in bom sam se bom raje pomaknil bolj proti sredini vozišča, kot pa da tvegam da me prehiti kot da me ni tam, oziroma po možnosti takoj zatem zavije na desno in mi zapre pot. Kaj sledi je jasno.
  Če cesta tudi ne omogoča vožnje ob robu se je bolje malo umakniti proti sredini.

  Energetiki so nekaj napisali o vožnji v skupini:
  http://www.kolesarjev.info/news.php?extend.145

  drugače pa malo poglej http://www.bicikel.com

 13. Simona draga moja … da dodam. Kolesarji vozijo po sredi ceste, pa po pločniku, pa po kolesarski stezi v napačno smer. Avtomobilisti vozijo po pločniku (in hupajo pešcem naj se umaknejo) parkirajo kjer jim paše, vozijo v napačno smer v enosmerni ulici. Pešci skakljajo čez cesto tam kjer ni prehoda za pešce, zelo radi kar skočijo na prehod za pešce, čeprav so ravnokar prišli do njega in ne pogledajo ne levo ne desno (avtomobilisti pa tako vedno ustavijo kadar vidijo koga čakati na prehodu), zelo radi pa se ustavljajo na ozkih prehodih in poklepetajo s sosedom, medtem ko se narod tlači mimo njih skozi preostalih 50 centi. Zakaj? Preprosto. Ker smo vsi mali bogovi.

 14. Jz pa ne razumem, zaka so slovenski vozniki(avtov, tovornjakov in ostalih težkokategornih vozil) tk nedojemljivi za druge udeležence v prometu. Kadar npr. treniramo v Avstriji so se sposobni vozniki za nami peljat tud 2 kilometra 20 na uro, če vedo, da te ne morjo varno prehitet, v Belgiji npr. imajo za voznike ki nardijo kak (težji) prekršek nad kolesarjem zaporne kazni. V tej zaplankani sloveniji ti pa trobijo če se morjo/morte 50 metrov bol počas pelat…gaddemit…

 15. Jest mam pa drgačne izkušnje. Ko se vozim z gorcem po hribih mam na lepem makadamu kakega nedeljskega šoferja pred seboj pa se noče umakniti. Takrat mam velik problem prehiteti vozilo pred seboj. Še huje je pri spustih. Recimo Pokljuka. Gremo več kot 80 na uro pa se eni z avti svalkajo cca 40 – 50 na uro pol pa hupajo k jih prehitim. Mislm…. Po cesti pa itak vsi mislijo da če ni kolesarske steze da moramo it na njivo ali pa na pločnik.

 16. Tudi sam neredko vozim za kolesarji in se jezim, ker se ne umaknejo na rob. Odkar sem tudi kolesar, pa vedno manj. Nekaj zato, kar je napisano v prejšnjih postih, nekaj pa tudi zaradi:
  – za kolesarja je vožnja povsem ob robu (v Slo) lahko zelo nevarna (vem iz lastnih izkušenj),
  – če želi voznik obvozit kolesarja, ne sme imeti nasproti vozečega avtomobila, kar pomeni, da je v bistvu vseeno ali kolesar vozi popolnoma ob robu ali pa bolj po sredini ceste.
  – kolikor vem sta kolesar in os. avto v prometu izenačena

  Pa še kaj bi se našlo.

 17. kolesarji, preberite si v pravilniku, koliko cestišča lahko zasedete s svojim bajkom in se potem bunite nad motoriziranci, kajti tudi vi ste v prekršku. Sem sam tudi med kolesarji in se prav čudno počutim, da se mora kdo peljat za mano, ker prvič ga s tem oviram in če ni ravno stabilna osebnost je skoraj 99%, da bo naredil kako neumnost in šel prehitevat na nepravem mestu. In ne, nismo enakopravni, še zdaleč ne… 8kg ali manj proti 1000kg? Se še komu zdi to enakopravno? Če ja, bom drugič en avto zbil s kolesom in šel tožit tistega, ki je napisal, da smo enakopravni zaradi zavajanja javnosti!

 18. Sam vozim ob robu ceste če se le da, je pa res da avtomobilisti vozijo zelo ob robu cestišča, kar pa je nevarno. Kar poglejte koliko smrtnih nesreč je ker je pisalo da je vozil preblizu roba cestišča. Sem kolesar pa tudi motorist in avtomobilist in gledam z drugimi očmi. Mislim da bi vsi vozniki morali kdaj na kako prometno cesto iti z kolesom da dobijo občuek kaj in kako. Tko pa se večina pelje s kolesmo samo na tržnico pa še to samo po kolesarski stezi pa čeprav v napačno smer. Ti ne bodo nikoli vedeli kako je na pravi cesti, ko pa se vsedejo za volan potem je pa itak cesta in moč njihova.

 19. Kr nekej prekolesarim, pa vedno vozim po sredini voznega pasu. Vem da trobijo, pa nergajo, ampak tko vsaj vem, da me ne bojo prehiteli v škarje, ali pa izsilili nasproti vozečega. Z umikanjem v graben, postavljaš sebe in druge v nevarnost. Zagovarjam vožnjo po sredini, ali proti črti, ki je sigurno bolj varna kot po jarku, pa še prostor imaš da se laho umakneš, ko te dohiti nergač.

 20. Slovenska kultura avtomobilistov je katastrofalna!! Vsem avtomobilistom predlagam ,da se osedejo na kolo ter prekolesarijo par kilometrov v Sloveniji,nato pa še v Avstriji in Italiji pa boste videli kakšna je razlika.Odnos avtomobilista do kolesarja v tujini je bistveno drugačen kot v Sloveniji.Na žalost se vidi,da smo še vedno del balkana!!

 21. Sam zelo veliko kolesarim. Po slovenskih cestah se vozim zelo malo, ker po resnici povedano me je strah. Kot prvo kolesarskih stez skoraj nimamo in sem presiljen vozit po cesti. Kot drugo so pa ceste katastrofa, luknja do luknje. Pa je cist vseeno ce vozis cist ob robu ali malo bol levo. Je pa res da je cesta najbolsa na sredini in ni cudno da se kolesarji po sredini ceste vozijo. Ker kdo bi reskiro da bo sred ceste na luknjo naleto in da ga bo vrglo po cesti, po moznosti pa bo se nasproti kak avto pripelo in si ze v casopisih pod crno kroniko. Se je pa trenutno sele posebej nevarno vozit po cesti ker je tolk tega peska od zime, ki ga se zdaj niso ocistli.
  Mam pa sreco da mi je Avstrija zelo blizu, in se skoz po avstriskih cestah vozim. In je razlika kot dan pa noc. Majo kolesarske steze, ce je pa ze ni se pa po cesti pelez brez skrbi cist na rob ker so cisto brez lukenj. Pa se pesek so ze ocistili.

  LP

 22. be:
  povsem narobe si razumel moj post. hotel sem povedat, da ima kolesar, ki vozi po prednostni cesti prednost pred os. avtom, ki vozi po neprednostni
  in ja
  Madmax 13. točno zato gre – za moč , ki jo avtomobilisti občutimo nad kolesarji in (nekateri) neuravnovešeno hupamo, tudi, če se kolesar nima več kam umakniti. Gre pač za vozniško strpnost in kulturo, ki je Slovenci glede na nekatere druge narode žal ne premoremo.

 23. SImona: nasla si zakonski clen, ki navaja voznjo ob robu ceste za kolesarje, najdi se tistega, ki omenja varno prehitevanje kolesarjev, ali pa se spomni avtosole. Vecina avtomobilov prehiteva tako, da enostavno vozi hitreje od kolesarja po istem pasu, brez kakrsnega koli umikanja. Ne govorim o voznji navzdol sredi hriba itd, ampak na splosno na cestah. Naj torej kolesa varno vozijo ob robu, avtomobili pa jih nevarno prehitevajo? Edini nacin, da avtomobil sami prisilimo v varnejso voznjo je z voznjo blizje sredini, ko mora avtomobil dejansko narediti to kar je treba, namrec konkretno zapeljati na levi pas, da lahko prehiti. Zavedamo se, da naj bi vozili blize robu, a mi se tega vsaj zavedamo. Ti se ocitno ne zavedas, kaj je arno prehitevanje. Priznam pa, da ne vem ce je dejansko v zakonu zapisano, da moras biti najmanj meter od prehitevanega vozila. Vzemi meter in poglej koliko to je.

  MadMax: ja, ce z visoko hitrostjo prehitis avto verjetno ni zadovoljen tudi zato, ker si pac svignil mimo njega, verjetno brez zaviranja (ce si sel 80, si verjetno pac sel mimo ne glede na situacijo). Ce bi slo kaj narobe je verjetno jasno, da bi najebal avtomobilist.

 24. Jst bi pa rada vidla, da bi kolesarji, ker se vozijo po cestah in ker švigajo sem ter tja in dosti jih je tudi odrezavaih, češ da zdaj pa drži boga za j****, ker je kolesar…. skratko, da bi kolesarji plačevali cestno takso! Tako kot jo moramo mi vozniki. Kolesarji namreč ravno tako ovirajo promet in so nevarni za promet, ker jih nikakor ne moreš prehiteti, mislijo da so carji, itd itd…. Sej to ne velja za vse, ma za večino…. pustimo tiste kolesarje, ki grejo trikrat na leto s kolesom ven in se itak bojijo it po cesti… ma une… ”profije” z visokim egotom!

 25. Stvar je seveda povsem enostavna… Vozniki, ki se pritožujejo, če kolesarji vozijo preveč proti sredini so točno tisti bedaki, ki bi šli kolesarja prehitevat čeprav bi jim nasproti pripeljal kamion. Če se kolesar vozi bolj po sredini tega seveda brez da enostavno zapeljejo čez kolesarja ne morejo več naredit. Torej kaj je problem?
  Prehitevanje je potrebno izpeljati varno, pa če prehitevaš avto, traktor, kolesarja ali pa pešca… Če misliš kar zapeljat mimo z nezmanjšano hitrostjo na nepreglednem delu ceste potem to ni varno prehitevanje.
  Zakaj je težava dat levi smernik zapeljat 2m na sosednji pas in prehitet kolesarja? Saj prehitevaš varno, cesta je pregledna in ni nobenega nasproti…

 26. Jaz ne razumem zakaj se ti “rekreativci” vsi po spisku spravijo sopihat ob najbolj prometne magistralke? Če bi se jaz ukvarjal s tem mazohističnim in za prostato in potenco zelo problematičnim športom bi mi bil izziv najdit lepo stransko turo za tja kamor bi se peljal, ker verjeli ali ne so stranske ceste dosti lepše in manj stresne za vse, pa še nekatere so prav spodobno urejene.

 27. lunca: ja to itak, ampak je dostikrat lažje prehitet avto kot pa kolesarja… uni se ti fura 40 skozi naselje in gre levo desno levo desno… in pa kaj za hudiča se njim je potrebno vozti vzporedno… en za drugim lepo prosim!

 28. Kolesarji se vozijo po sredi ceste, motoristi divjajo v naseljih, pešci prečkajo ceste kjer se jim zahoče, nastradamo pa vozniki, če v naselju pelješ 60 kmh namesto 50 kmh.

  Madmax tebi se zdi normalno, da s kolesom pelješ 80 kmh in prehitevaš avtomobile, ki peljejo 50 kmh?

 29. Claudyka: Itak… En za drugim 10 kolesarjev tko da se bo kakšen bedak spet spravil prehitevat in prehitel štiri potem pa zagazil direkt v kolesarje, ko mu bo nekdo pripeljal nasproti (osebne izkušnje)…
  Avto da je dostikrat lažje prehitet kot kolesarja? Prosim razloži to malo bolj podrobno…

 30. Vozim previdno in če se le da hitro, predvsem spusti. lunca Če pogledamo mam na glavi samo nekaj centimerov stiroporja na sebi pa v bistvu “kopalke” in če grem pri spustu hitreje od avtomobola potem prekleto premislim kaj bom naredil, ali ga bom prehitel ali ne. kar pa se tiče ravnin ter normalnih cest potem vozim praktično po desnem robu ali črti katera ga označuje. a se še vedno najde kak šofer avta k mi gre na milimeter mimo balnce. Buh ne dej da me zadane…

 31. Claudyka: se strinjam, vzporedna voznja ni v redu in je tudi protizakonita. Vijuganje je prav tako nevarno, a domnevam, da to pocne znotraj svojega pasu.. Poanta je v tem, da moras kolesarja itak prehiteti tako, da zapeljes na nasproten pas vsaj delno, tako da vijuganje niti nima pomena (sem pa odlocno proti njemu, ce mislis skoraj po celotni sirini. Kolo gre 40, tudi 50, za vecino ljudi 25, to pa je veliko lazje pospesiti kot ce prehitis avto.

  Torej, glavna poatna.. Kolesa ne mores prehiteti tako, da se enostavno vozis mimo. To je smrtno nevarno zaradi zracnega udara in zaradi moznosti, da kolesar za decimeter ali dva spremeni smer zaradi cestnih razmer. Takso prehitevanje je tudi protizakonito…in veliko nevarnejse kot prav tako napacna voznja prevec sredi pasu.

 32. Claudyka nasmejim se ko berem tvoje poste.. pa ne zato ker bi bli smešni temveč zato ker govoriš bedarije za katere nimaš nobene podlage.. :))))))

  romeno, primer: ravni odsek, prosta cesta, hrib navzdol, avto se pelje 50km/h ZAKAJ? ..zakaj ga nebi prehitel če se na tem oseku lahko peljem 70km/h
  sem ga.. nalednje 3 km me ni dohitel.. potem pa o sposobnosti nekaterih voznikov .. sam to lahko rečem 100 ljudi, 100 čudi .. tako kot pri voznikih kot pri kolesarjih ..mislim da se lahko s tem vsi strinjamo.. seveda nas pa včasih pogoji/okoliščine v kaj prisilijo

 33. romeno če bo kdo od pravih kolesarjev to bral potem bo vedel da je to OK. Je pa res da za to rabiš veliko izkušenj ter dober kolo. Vem pa da v kritični situaciji ne pomaga kaj dosti. Mi je kolega pr 86km padu med tem ko sem šel mimo njega. Na srečo je bil samo pošmirglan in nič polomljen. Je pa res da je njegova zdajšna največja hitrost 40km/h. Samo tuki samo pišemo, ko pa smo na cesti in nas gdo kaj zmoti, zjezi smo pa navadne žvali k se ne znamo obnašat. tud sebe štejem zraven pa čeprav sem …

 34. sm kolesar in vozim avto, pa se mi zdi da je tko tut večina kolesarjev. In če ne znaš vozt z avtom tut s kolesom ne znaš in obratno. Nesprejemljivo se mi zdi da se kolesar pele sred ceste, sej so sjebane slovenske ceste na robovih, sam še usne pa ne rabš na sredi se vozt zato in ovirat prometa…. Pa da ne govorim o tem kako se radi kolesarji vozte vštric in čvekate. tazga bi skloftou k zajca tm na mestu. Pa da ne govorim o tem kako sem na spustu po makedamski cesti že večkrat naletu na imbecile s kolesi k se pelje po NASPROTNI strani ceste. Če bi mu nasprot priplejou takrat z avtom bi bil karambol ker se nebi mogu umaknit…. Kolesarji večina ste čist preveč sigurni v to da ste glavni na cesti. Sej so tut avtomobilisti neobzirni, samo če pa še sam iščeš in prosiš pol pa ni čudno da te nagazi en slej ko prej….

 35. MadMax13, ne boj se, naredim lepo čez 10km višincev in se ne počutim dobro, če mimo mene švigajo avtomobili (zato se raje vozim po gozdu), prav tako pa mi je težko z avtom prehitevati kolesarja. Vendar to je posledica uvidevnosti. Če paziš na kolesarja je stresno, ker moraš pustit dovolj prostora na obeh straneh, če te zanj ne skrbi lahko zapelješ 2cm od njega. Skratka problem je prehitevat uvidevno.

 36. Simona, ponovi tudi teorijo in se spomni prakse iz avto šole, kako moramo vozniki prehitevati kolesarje…če se ne motim, je potrebno, v kolikor je nasprotni promet, za kolesarjem zmanjšati hitrost, počakati, da se nasprotni promet sprosti in ga nato s smerokazom varno prehiteti – obvoziti…in zakaj se tisti kolesarji, ki se malo več vozijo po prometnih cestah postavijo v ”bojni” položaj? predvsem zato, da zaščitijo sebe, da prisilojo/mo voznike za nami, da zmanjšajo hitrost za nami, in nas varno prehitijo, izkušnje govorijo drugače, tudi sam se že reševal situacijo, ko sem bil z vzratnim ogledalom ”dotaknjen” v komolec, razlog pa zelo enostaven, vozniku sem pustil dovolj prostora, da me je le ta prehitel kljub nasprotnem prometu, cestišče je bilo sicer ozko. Seveda bi bilo za nas kolesarje in voznike najboljša rešitev kolesarske steze oz na cestišču označen rob, do kje v vozni pas naj bi se gibali kolesarji, tako kot je to storjeno po tujini…vendar je tudi kultura voznika v tujini na veliko višjem nivoju kot v Sloveniji, predvsem pa država, uradniki, projektanti, policija, ….pri načrtovanju cest v tujini, upošteva tudi možnost, da se tam, na tisti cesti kdaj zapelje kak kolesar…torej nas upoštevajo že pri načrtovanju, kar se v Sloveniji, na žalost ne bo zgodilo še kako generacijo.

 37. Zakaj večina voznikov avtomobilov, predvsem tistih nedeljskih, misli, da se lahko peljejo povsod tako hitro, kot nekdo z kolesom in se vozijo po sredini ceste, pa čeprav vidijo, da je za njimi hitrejši kolesar?

 38. Nestrpnim avtomobilistom – bodite kdaj malo bolj pozorni, kako kolesarje prehitevajo vozniki avtobusov in kamionov, profesionalni vozniki torej.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s