Kolo ni avto

Zakaj večina kolesarjev, predvsem tistih, ki se resneje ukvarjajo s tem športom misli, da se lahko peljejo povsod tako hitro, kot nekdo z avtomobilom in se vozijo po sredini ceste, pa čeprav slišijo in vidijo, da je za njimi avto? Tako se moraš posledično peljati bolj počasi, prehiteti jih je pa tudi prekleto težko, ker švigajo sem in tja. I don’t get it. Saj razumem, da nimamo v Sloveniji dovolj dobro urejenih kolesarskih poti in da nekje pač morajo trenirati, ampak če se lahko nek tipičen rekreativni kolesar umakne, ko zasliši avto, potem se lahko tudi vsi ostali, ker se ne more peljati tako hitro kot nekdo z avtom. Če bi se lahko, potem ne bi jaz vse kolesarje prehitevala na cesti, pa čeprav se vedno vozim bolj ali manj po omejitvah.

53 thoughts on “Kolo ni avto

 1. ne rečem, da se kolesarji vozijo (ali vozite) po cesti, če že res ni kolesarske steze, čeprav jih je skoraj težje prehitet kot avto, ker skoz vijugajo sem in tja .. sam, da se pa vozijo po cesti čeprav je na obeh straneh široka kolesarska steza, to mi gre pa blazno na živce in temu sem bla priča ne tak dolgo nazaj, ko sem šla peš domov, kolesar pa lepo po cesti. plakat je pa uredu ja, lepo in prav, sam oboji se mormo držat nekih pravil

 2. s kolesom se da tudi 50kmh peljat, kar po kolesarski ne gre (omejitev 25) ;)
  pa kolesarjem tekmovalcev z licenco KZS ni treba vedno vozit po kolesarski, lahko vozijo tudi v parih po 2-2.. (so lani spremenili zakone v tej smeri..)

  glede na to da bi naj težje prehitela kolesarja ko avto se pa vprašam ja kakšna voznica pa si?

  najhujši so tisti vozniki ki bi te lahko prehiteli, imajo dovolj prostora ampak morajo se neki pizdit, očitno mislijo da je cesta samo za njih.. (na cestah se prepleta veliko različnih uporabnikov z različnimi nameni..)

  to da vidiš kolesarja ki se pelje po cesti ti pa hodiš po pločniku in te to pizdi pa ne vodi nikamor.. (malo se vprašaj zakaj te to tako jezi, saj ne vpliva na tvojo hojo, ali pač?)

  mogoče pa se obremenjuješ s stvarmi ki se nebi bilo treba..

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s