Reševalec tudi kot pomivalec avtov in en kon’c smetarja

Nasproti našega bloka v Ljubljani je reševalna postaja podjetja Pacient. Vsakodnevno ali lahko rečem kar vsakourno jih vidim kako perejo reševalna vozila, pometajo dvorišče, potiskajo kante za smeti sem ter tja in podobno. Popolnoma razumem, da nimajo kaj početi v času ko se hvala bogu nikomur nič ne zgodi ali ko jim ni treba prevažati bolnikov na kakšne preglede po zdravstvenih domovih in bolnišnicah, a vseeno se sprašujem ali je prav in higienično, da reševalec eno minuto pere svoje reševalno vozilo in prestavi kanto za smeti, ki je vse prej kot čista, iz enega dela dvorišča na drugega, drugo minuto pa v istih oblačilih hiti na prizorišče prometne nesreče oskrbeti človeka, ki ima odprto rano?

Ali pa je stvar le v tem?: Ozadja ne poznam, zato je možno, da to reševalci počnejo v času, ko zaključujejo z delavnikom, oz. upam, da je tako, ker vsekakor takšna opravila ne gredo skupaj z naravo njihovega primarnega dela.

6 thoughts on “Reševalec tudi kot pomivalec avtov in en kon’c smetarja

 1. Ne vem, toda mislim, če morajo opravljati razna dela, imajo tudi spreje za dezinfekcijo in rokavice, katere nadenejo prej ko pridejo v stik z ponesrečenim.
  Že zaradi tega, da se sami ne inficirajo z kako boleznijo.

 2. Ja sej se tudi meni zdi, da vseeno poskrbijo dobro za dezinfekcijo preden se odpravijo k ponesrečencem, konec koncev firma Pacient je le ugledna. Samo smešno se mi zdi, ko ji vsak dan gledam kako pometajo in perejo avtomobile kar v službenih oblačilih.

 3. Saj ta firma navsezadnje po sreci ne opravlja urgence – torej nimajo nic z interventno stevilko 112. Na sreco prebivalstva to podrocje pripada RPKC.
  To kar pa je Simona napisala pa je dejansko vse res. Pri tem
  bi se dodal, da eni imajo le ene zascitne hlace, najvec pa dvoje. Pranje avtov niti ni tako sporno kot pa razno razna sedenja po bolnicah ipd. Ce bi bila vecja urejenost in
  bi direktor te druzbe dal kaj na ugled, ne bi rabili poceti vsega
  opisanega. Ob sobotah cistijo tudi ambulante preko ceste ter psrkirisce bifeja gas. Pa se kaj bi se naslo :)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s