Zapori so preveč udobni

Že od nekdaj se sprašujem, zakaj gradijo tako moderne in udobne zapore in celice v njih? Ravnokar sem prebrala, da bo Josef Fritzl lahko dobesedno užival v nesvobodi, saj bo lahko imel v zaporu celo svoj računalnik, televizijo in še hišnega ljubljenčka. Lepo, njegovi otroci pa so morali trpeti v zatohli kleti. No pa saj je večina (poudarjam večina, niso pa taki zapori vsi) zaporov takih in nič čudnega ni, da so pozimi, vsaj v Sloveniji le-ti nabito polni. Marskikdo, ki nima strehe nad glavo, rajši ušpiči kakšno bedarijo, da ga vsaj za nekaj časa pošljejo v zapor. Kaj pa mu tam manjka? Ja svoboda že, svoboda, ampak je vsaj na toplem. Vem, da gre za prevzgojo kaznjencev, a ne vem kje je logika, da ponekod doživljajo pravi luksuz. Seveda, da jih ne morejo pustiti samo ob kruhu in vodi ter jih izločiti od vseh ostalih, ker bi lahko imelo to še dodatne negativne posledice, ampak mislim, da si človek, ki je zagrešil umor-e, posilstva, razna trpinčenja in vse ostale grdobije, ne zasluži takšnega udobnega življenja, kot ga bo imel Josef Fritzl. Pa mnogo je še podobnih primerov. Namen zapora bi moral biti ta, da se kaznjenec spravi na prava pota in si ne želi nikoli nazaj v zapor, pogoj za to je seveda, da zopet ne stori kakšne krutosti ali popolne bedarije. Če pa je nekomu bolj lepo in udobno v zaporu, kot pa v objemu lastnega doma, pa je tukaj nekaj hudo narobe.

4 thoughts on “Zapori so preveč udobni

  1. Ce mene vprasa kdo (ali pa ce me ne)… Fritzla bi morali zapreti v njegovo lastno klet. Do konca zivljenja. In zazidati vrata. Za take pa jaz res nimam prav nobene milosti v srcu. Res ne..

  2. No ker sem sam delal v zaporih, ti lahko povem da so polni ves čas, ne samo pozimi, in to nafilani kot sardine. Luksuz??? Mogoče kje zunaj, pri nas pa nikakor ne, malo si pojdi pogledat zapore na Povšetovi in ti bo jasno, da ne moremo govoriti o nobenem luksuzu, prej nasprotno,…Kar pa imajo skoraj luksuz je zdravstvena oskrba saj imajo vse zastonj in precej prej so na vrsti oni, tudi zunaj zavoda,…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s