Pujs kot domača žival

Bojda je že kar dosti ljudi, ki so se odločili, da bodo za domačo žival raje vzgojili pujsa, kot pa na primer psa, mačko, zajčka itd. Pujsi naj bili čisto ubogljive domače živali. Navadijo se na čistočo, se sprehajajo po stanovanju ali vrtu in tudi nimajo prevelikih problemov z drugimi domačimi živalmi. Sama že celo življenje živim v bližini kmetij, zato so mi takšne in drugačne živali dobro poznane in na pujsa sem vedno gledala kot na žival, ki mora biti v štalci, rije po blatu, je pomije, ko je dovolj velik in debel pa ga (žal) čaka kruta usoda na kolinah.

No in kljub temu, da so pujsi čisto prijazne živali, še vseeno dajem prednost psom, mačkom in zajčkom. Ne znam si predstavljati, da bi pujsa čohljala za ušesi, tako kot našega psa, ali pa ga na povodcu peljala na sprehod.

Kaj pa vi?

13 thoughts on “Pujs kot domača žival

  1. @chef: tale pujsa s tvojga zapisa je pa kr konkretna :)
    @marina: ja sej so brihtni, ampak še vseeno se ne more primerjat na primer s psom
    @Johanson: joj zgleda, da sem ravno to v šoli prešpricala ;). Mišljeno je v smislu, da je pujs lahko tud v hiši, stanovanju, kot recimo psi, mačke …

  2. Jest sem zadnjič mislu da mam privide, ko mi je pujs prečkal cesto. Pa je prišla še (luštna) lastnica in sva se pogovorila. Definitivno niso ravno tako idealni kot bi marsikdo mislil, ampak majo tut muhe svoje. Tko da, premisli predn se uvališ, kdorkoli si že!

  3. Simona, mogoce zato gledas nanj drugace, ker nas ze od malega ucijo, da se dela razlike – venomer in povsod. Joj, kolk luskan mucek, ves, on je za bozat. Pa kuza tudi. Tisti pujsek tamle je pa za pojest. Pa srnica tudi. ;)

  4. Pujs je po notranjih organih identične strukture kakor človek. Tudi KQ ima med živalmi zelo, zelo velik. Sam se pa ne morem odločiti za njega, ker ga imam prerad na krožniku. Vem , da me bodo nekateri obsojali, toda pomislite na kleptomana, ki ima lahko miljone pa ukrade šivanko.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s