Fobije so v glavi

Ja danes je petek trinajsti. Verjetno vas je veliko, ki ste že zjutraj bolj previdno vstali, da se vam kaj ne zgodi. Čeprav velja ta dan za nesrečnega, meni ne deluje čisto nič posebno. Dan kot dan. In zakaj bi sploh dan kot tak prinašal nesrečo, samo zato, ker je ravno 13. in je hkrati še petek? Vem, da obstajajo v različnih kulturah verovanja, pa ne samo v nesrečno trinajstico, ampak tudi v druge številke in še marsikaj drugega. Jaz pa v to že od nekdaj ne verjamem .. ne prestrašijo me črne mačke, ki mi prečkajo pot, ne moti me, če je dežnik odprt v zaprtem prostoru, nisem celo leto zamorjena, ker nisem imela v žepu denarja, ko sem prvič slišala peti kukavico v tistem letu itd. Vse je v glavi. Ok, priznam, da sem v srednji šoli pisala celotno maturo z istim kulijem in to zato, ker sem s tistim kulijem pisala nek test pet, pa čeprav je bilo to skoraj da nemogoče. Res je, da sem maturo opravila relativno dobro, ampak ne zaradi kulija, ampak zaradi sebe. Kuli je bil le neka moralna podpora :)

Glavno je, da v nekaj verjamemo. Nekateri verjamejo v sebe in ne potrebujejo raznih čirul čarol, nekateri pa potrebujejo razne kamne in prstane ter mogoče še pomoč kake vedeževalke. Če se nam na petek trinajstega ravno po naključju zgodi nekaj slabega bo to super izgovor, ker ne bo treba kriviti samega sebe, ampak bomo lahko okrivili ta dan. To pa je nekaj, zaradi česar se marsikomu odvali kamen od srca – ‘samo da nisem jaz nič kriv/a!’

4 thoughts on “Fobije so v glavi

 1. Simona, v zadnjem času si pa v ustvarjalnem duhu, ha? Same dobre teme imaš, ne vem pa, zakaj nihče nič ne komentira. Daj si malo reklame še kje naredi, ker je škoda, da ostanejo zapisi nekomentirani.

  Drugače se pa s tvojim zapisom 100% strinjam-predvsem pa s tem-glavno je, da v nekaj verjamemo.

  Aja-naslednji petek 13. nas čaka že naslednji mesec…Ubogi tisti, ki ne marajo teh petkov. hehe

 2. Ja mam veliko (preveč) časa za razmišljat potem pa rata kaj pametnega :). Ja dodatni komentarji bi bli dobrodošli, čeprav to ne pomeni, da blog ni obiskan. Morda se ljudem ne da pisat :).

  A že kr naslednji mesec? Uf, je pa na gosto letos :)

 3. Exactly. Te vraža zadeve pomoje lahko delujejo samo, če v njih verjameš. Zanimivo pa je, da ne znamo povezat dogodkov, ki se zgodijo na random datum z vzrokom za njegov dogodek …

 4. Hehe, ne verjamem v take dneve … se je pa lih na ta dan kr dogajalo slabih reči :D Skregal sem se z mamo … v šipo mi je prletu kamen in mi jo malo razbil … :) Vse kar je manjkalo je bilo še to, da bi me punca pustila :P Pa sem se mel vseeno drugo polovico dneva super :)

  Dopoldne pa sem delal … in ni in ni hotelo ratat tisto kar sem hotel nardit … se zgodi :D

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s