Na očeh javnosti

Je že res, da je skorajda nujno početi določene stvari na očeh javnosti, a še vseeno ostane kup dejanj, ki jih lahko skrijemo pred vsemi, če to le želimo. Če bi se tega držali vsi, potem ne bi bilo treba gledati prizorov kot so:

– Skoraj da ljubljenje v javnosti, sploh v kafičih, ki imajo namesto stolov kavče oz. fotelje

– Prdenja (npr. starejšega gospoda, ki se je kakšnih štirinajst dni nazaj sprdnil, ko je hodil pred mano na železniški postaji)

– Držanja za spolni organ (moškega nasproti mene na troli)

– Vlečenja hlačnih nogavic iz zadnjice (gospodične na vlaku, ki mi je tudi jasno in glasno povedala, kako je to neprijetno, ko ti nogavice lezejo v rit, potem pa te čudno gledajo, ko si jih vlečeš vn .. ja, potrpi ane, pa delaj to na wcju ali za štirimi stenami stanovanja, tam te ne bo nihče čudno gledal)

– Prepiri parov, prijateljev, sorodnikov, vsem na očeh, dretje sredi ulice ali trgovine

– Javno blatenje ali izpovedovanje ljubezni preko ‘kaj trenutno počneš aplikacije’ na Facebooku ali messengerju

Skratka, so stvari, ki jih lahko počneš, ne da bi zato vedeli vsi poznani ali nepoznani ljudje okoli tebe. Nekateri očitno ne poznajo osnovnih pravil bontona, nekateri pa jih verjetno namenoma kršijo, ker si mislijo, da so tako frajerji. Vsak ima seveda svojo mejo kaj je zanj primerno in kaj ne, a še vseeno obstaja tista splošna, ki narekuje, da so nekatere stvari seveda zdrave in jih moramo početi (kot je to npr. prdenje), a ne pred vsemi, ki pridejo mimo. Ne morem mimo facebooka, kamor nekateri obešajo popolnoma vse .. od slik kako bruhajo na žurkah, do poljubljanja oseb istega spola (pa čeprav naj ne bi bili istospolno usmerjeni), do slikanja s partnerjem v postelji, jemanja takšnih in drugačnih drog, pitja te in one pijače itd. Še bolj kot mimo Facebooka ne morem mimo zakoncev Čepin, ki že ves čas medijske vojne govorita, da je nočeta in da ne želita prati umazanega perila pred celotno Slovenijo, ker najbolj trpi njun otrok, a še vseeno ta kura od Urše kliče v Trenja in se sramoti pred vsemi ter še enkrat dokaže, da ne zna razmišljati s svojo glavo in da si zmišljuje take stvari, da je še tistim, ki jim je najbolj ravno, lahko kaj hitro slabo.

Ljudje radi gledamo kaj se dogaja z drugimi okoli nas, tudi s tistimi, ki jih osebno sploh ne poznamo. Nekateri pa so radi opazovani, tako kot npr. ljudje, ki na svojih oknih v blokovskih stanovanjih nimajo zaves, jaz pa na primer zagrnem rulete še takrat, ko jem kosilo sredi belega dne. Get a life people – your own!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s