Ema ali cirkus?

Zakaj se nekateri Slovenci še zmeraj čudijo, da s skladbami, ki jih izberemo na Emi ne pridemo nikamor? Ko gledam letošnji izbor, me na trenutke zabolijo ušesa. Moje mnenje je, da je letošnja Ema na zelo nizkem nivoju. Pa ne samo kar se izvajalcev tiče. Ne razumem zakaj je treba vsako voditeljico spremeniti v navadno afno? Mogoče se zdi to komu zabavno, ampak določene ‘fore’, ki jih poka tale Maja Martina Merljak so neokusne. Mogoče pa sem jaz čudna in mi zato take voditeljske ‘strategije’ niso všeč. Kot drugo mi nikakor ni jasno, zakaj se pravila vsako leto spreminjajo. Lani je hotela Rebeka Dremelj na Evrosongu zapeti v angleščini, a ji niso pustili, letos pa že na predizboru pojeta dva izvajalca v angleščini – Quartissimo in Mitja, jutri pa se jim bo s tako taktiko pridružil še Omar Naber. Upam, da bo kdo od tistih, ki so se uvrstili direktno v jutrišnji finale, zapel kaj boljšega, ker tole danes je cirkus.

Če se ne motim, je Rebeka Dremelj nekaj časa nazaj izjavila, da ne gre več na Emo, pa tudi če ji plačajo. Edino pravilno! In naj nihče ne pričakuje, da nas bodo na Evrosongu jemali resno, če že doma delamo tole .. karkoli že to je.

4 thoughts on “Ema ali cirkus?

 1. Ob vsem jamranju, da ne spolgajo z naročnino, bi veljalo tv nacionale opozoriti, da ravnajo z denarjem kot svinja z mehom.

  Ema pa mi dol visi, še bolj Rebekini honorarji,
  si bom raje pogledal : To so gadi!

  Tako in tako Slovenija ne bo favorit Evrosonga

 2. kdor piše te scenarije za voditelje je res za odstrant, gledalca postavijo na raven opice. kot da ne morjo kulturno napovedat in spokat dol, pa bi bil mir. vsi pač ne morjo bit Zrneci.
  Drgač pa ja, polom. Quartissimo so mi bli najbolj normalni.

 3. Hmmm, no jaz zelo nerada kritiziram stvari, za katere vem, da jih sama zagotovo ne bi izpeljala nič boljše, ker dandanes je zelo težko početi nekaj, kar bi bilo všeč vsem. Če “resno” vodiš, si zategnjen, nekreativen, če se malo hecaš, je spet problem, ker vsem to pač ni všeč. Podobno je pri glasbi, kjer je zelo težko zadovoljiti vse. Npr. Simona tebi je bila Rebeka lani zelo všeč, meni pa sploh ne :)

  Aja glede Rebeke-meni se zdi, da je takšno pravilo, da v tistem jeziku, v katerem poješ na EMI, moraš tudi na Evroviziji, zato ji verjetno niso pustili, da bi pela v angleščini-kako je pa zdaj s tem, pa ne vem. Jaz samo upam, da ne zmaga Brigita Šuler, Čuki ali pa one Bjonde, ker se mi pa to zdi preslabo, da bi nas predstavljali. Navijala bom za Omarja Nabra, Alyo, Nuško Drašček in Quartissimo.

  Ker se spreminja sama Evrovizija, se zagotovo mora spreminjati tudi naša EMA, pa četudi to pomeni, da se gremo cirkus.

 4. Kar se glasbe tiče, tudi jaz ne bom nekaj veliko kritizirala, ker konec koncev ima vsak svoj okus. Sem potem videla tudi tiste, ki so prišli direktno v finale in tisto je pa kar poslušljivo :) Kar pa se tiče voditeljskega scenarija .. neka mešanica recesije, seksa .. meni ni blo všeč. Mi je všeč, če se pohecajo, ampak to uspe le redkim, kot sta npr. Zrnec in Godler. Ne vem zakaj ne morejo enkrat normalno speljati ene prireditve. No saj, to je spet stvar vsakega posameznika. Verjetno jih je kar nekaj tistih, ki jim je bil včerajšnji predizbor všeč. Bomo videli kaj bodo danes ustvarili.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s