Podražitev osnovnih dobrin vs. podražitev cigaret

Ko sem v časopisu prebrala, da bodo podražili elektriko tudi na našem območju in to omenila svoji mami, je rekla ‘ja sej ne vem kam bomo pršl, če bo šlo tak naprej’. Ko pa sem ji rekla, da kaj pa meni o tem, da bodo podražili cigarete (je kadilka), je pa rekla ‘hja’ in je šla.

Nočem sicer njenega mnenja posplošiti na vse, ampak vseeno se mi zdi, da je pri ljudeh nasplošno tako .. ko se podražijo osnovne dobrine, kot so elektrika, voda, hrana, bencin, se ljudje bunijo na polno, ko pa se podražijo cigareti, pa ni tako velikega neodobravanja. Mnenja sem tudi, da višje cene cigaret pri večini ljudi ne bodo pomenile tega, da bodo manj kadili, pa čeprav za to brezvezno razvado zapravijo ogromno denarja. Primer: dva kadilca v družini, vsak skadi najmanj eno škatlo na dan (primer za ceno cigaret Boss, ki so cenejše) .. torej dve škatli na dan krat 2,20€ krat 31 dni (v januarju) .. to znese 136€. 136€ zmetanega denarja v zrak, pri tem pa si še škoduješ zdravju, ko pa podražajo kruh je pa vse narobe in je nekomu težko dati 2€ na dan za malo boljši kruh a ni mu težko dati za škatlo cigaret. I don’t get it.

3 thoughts on “Podražitev osnovnih dobrin vs. podražitev cigaret

  1. Nasploh … cigarete so v Sloveniji še vedno zelo poceni. 10 štek je cca 20-25€ v SLO … v Italiji so pa 2x dražje ;) so pa okoli 50€ :)
    Čeprav bedno … raje bi podražil cigarete kot pa osnovne surovine … (se opravičujem kadilcem)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s