Policisti

Izkušnja s policisti je bila v moji dosedanji 4-letni vozniški karieri samo ena in takrat je potekala nekako takole:

S prijateljico sva se neke sobotne oz. že nedeljske noči vračali domov, ko naju ustavi policist – kontrola prometa. Vozniško in prometno prosim, ok, ni problema. A ste kaj pili? Ne. Res ne? Ne, dve Cockti sem spila in to je vse (to sem verjetno rekla z malo odrezavim glasom). Pa mi reče policaj, ja no vprašam, če bote rekl, da niste pila, vam ne bom dal pihat. Nisem pila. Pa mi reče – no pejte z mano, boma pihala. Hmm, ok, pač grem. On pripravlja mašinerijo, pa me sprašuje zraven s kod sem doma, pa kaj študiram, pa kaj delam in zakaj zaboga mu odgovarjam s takim odrezavim glasom oz. sploh ne, saj ti pa nič nočem. Ja potem sva bila že kar na ti. No jaz sem odpihala svoje, seveda 0.0, tisti nastavek pa imam še danes doma za spomin na moje prvo srečanje z možmi v modrem.

Kakorkoli, večina (poudarjam večina, so pa svetle izjeme) policistov je polnih samih sebe. Vedo, da smo ljudje naivni in prestrašeni, ko nas ustavijo, se ne predstavijo in nas zajebavajo v glavo. Tako kot je tisti policist mene. Ja, lahko bi mu rekla naj se drži svojega posla, moje zasebno življenje pa pusti pri miru, ampak kaj ko je le on tisti, ki si lahko še kaj izmisli, meni pa se sredi noči res ni dalo ukvarjati pretirano z njim.

Včeraj je moja mami zapeljala v rumeno luč na semaforju. Prižgala se je kak meter predno je pripeljala do semaforja, za njim pa so stali policisti, nekaj metrov nazaj pa so imeli ‘špijona’. Jo seveda ustavijo in policist ji reče, da je zapeljala v rdečo. Ona reče, a res? On, ja mamo pred semaforjem enega, ki malo spremlja dogajanje. Nato je šel v avto, se pogovarjal s tadrugim policistom, nakar pride nazaj in ji reče, da je zapeljala v rumeno in da jo bo tokrat samo opozoril, drugače pa je kazen 200€. Pred tem pa jo je še prašal kje dela. Seveda mu je odgovorila in mogoče ji je ravno zato pogledal skozi prste. Res pa je, da se ne bi morala varno ustaviti, če bi začela pred semaforjem zavirati, sploh pa ne glede na to, da je zunaj zadnje dni večinoma minus in hitro zaviranje ni ravno priporočljivo.

Kakorkoli že, naši policisti so na trenutke malo smešni in ni kar tako na tone vicev o njih. Malo drugačna situacija je verjetno pri kriminalistih, oni imajo vsaj visoko omejitev na fakulteti, če že ne drugega :)

P.S. je že kdo doživel, da se mu je policist dejansko predstavil, ko je pristopil do njegovega avtomobila, tako kot se po pravilih naj bi?

15 thoughts on “Policisti

 1. Vseh sort so, eni življenski, drugi napihnjeni. Vsekakor se pa ne splača bit nesramen z njimi, ampak čim bolj prijazen. Seveda, pa ne posran.
  Tudi jaz sm že šel v rdečo luč. Pa je to policaj opazil in me seveda ustavil. Prijazno in odločno sm mu povedal, da se ne bi mogel varno ustaviti in, da bi lahko padel po tleh (bil sm z motorjem). In pol me je začel spraševati, kako sm kaj z motorjem zadovoljen. Da ga on tud kupuje…skratka, razšla sva se čist prijateljsko.

 2. Amm…
  Sam od sebe se ni dolžan predstavljat. Od kje ti ta ideja? Če ga vprašaš se ti pa je dolžan predstavit. Si pač stranka v njegovem poklicu. To je isto kot bi se ti trgovka predstavljala v trgovini ko bi kruh kupovala naprimer.

 3. Največja komedija pa je, ko ustavlja vozila, preverja dokumente in suvereno izusti tisto “ste kaj pili” policist, ki sam smrdi po alkoholu, da se bog usmili. Doživeto. Pa ne le enkrat.

 4. Mene pri policajih zjezi dejstvo, da me jebejo v glavo na tako obupno vljuden način.

  Ustavi me (kot tudi množico drugih), stoječ pod streho pri vhodu v Knafljev prehod, med prečkanjem ceste izven zebre (med nevihto, brez marele). Vsaj trem ali petim prekrškarjem moje vrste so pisali kazni, se obnašali neizmerno vljudno, v resnici so nam pa vsem jebali mater.

  Dvakrat sem dobil kazen peš, enkrat na kolesu, enkrat zaradi parkiranja. Treh kazni nisem plačal in jih očitno ne bom nikdar (abolicija), za eno so me pa zadnjič rubili kar prek službe :lol:

  V avtu, kjer pa ves čas delam prekrške, me pa ti nesposobneži nikakor ne dobijo, razen enkrat na avtocesti, ko sem se jim pa tudi izmuznil kljub temu, da sem vozil 50 km/h prehitro. To je za moje pojme nesposobnost in idiotizem brez primere (za to je sicer kriv sistem, ne policaj posameznik).

 5. Izkušen s policisti, sem imel precej. Pravzaprav ogromno za mojih 5 let vozniškega staleža. Po večini negativnih. Seveda po večini zaradi moje odrezavosti. Sem pač tak, jeb.. ga. No zadnje čase sem pa član KZVD (www.kzvd.si; obiščite spletno stran se splača) in sem si tudi sam malo prebral zakone in naj vam povem, da tudi če storite prekršek, ki vam ga seveda policisti po večini niti ne morejo dokazati, saj nimajo zakonsko pridobljenih fotografij oz. drugih zakonito pridobljenih dokazov, storijo že med samim postopkom toliko napak, da če predaš zadevo društvu, na koncu ne samo, da ne plačaš, morda dobite še kako odšokdnino zaradi kršenja človekovih pravic. Morda.

 6. @Matej: ni se mu treba, sem imela napačno informacijo, popravljeno.
  @Bandit: ja, se strinjam, da je treba biti prijazen z njimi. V mojem primeru je blo čisto zajebavanje sicer – kao, če bom rekla, da nism pila, mi ne bo dal pihat, pa rečem, da nisem in potem sm mogla pihat.
  @Clementino: napačna informacija, popravljeno
  @chef: ja ukvarjajo se s takimi stvarmi, namesto, da bi lovili tiste, ki delajo resne prekrške in s tem ogrožajo ostale.
  @Blaz Pivk: ja sm slišla za ta klub, mogoče pa se kdaj obrnem na vas! Kar tako naprej, ker policisti delajo res preveč napak.
  @Janez: ne, ne poznam načina napredovanja v policijskih vrstah, vem pa, da je v Ljubljani Fakulteta za varnostne vede, ki ima (oz je vsaj imela) eno izmed najvišjih omejitev izmed fakultet. Tako da se nekako predpostavlja, da morajo biti tisti študentje malo bolj nadarjeni, kot pa kakšen policist, ki piše parkirne listke in dela bolj kot ne samo to

 7. Odkar ni več utripajoče zelene grem jaz redno v rumeno prej pa nisem šel nikoli(oziroma večkrat grem sedaj v rdečo kot sem šel pa včasih v rumeno).

  Utripajočo zeleno bi morali obvezno uvest nazaj saj sedaj namesto, da bi spremljal promet gledam prehode za pešce, če imajo še zeleno.

 8. Mene velikokrat ustavijo, res velikokrat. Več ljudi mi je reklo, da je krivo dejstvo, da imam star avto. Vedno me sicer vprašajo, ali sem kaj pila, ampak nikoli mi pa še niso dali pihati. Jaz tudi sicer ne pijem, tako da … Če bi mi dali, nič hudega. Se mi je pa že zgodilo (in sicer dvakrat), da se mi je policist opravičil, da me je ustavil.

 9. Ko so mene ustavli, je blo sredi noči, na tako nesrečnem odseku oz. kraju, da sem mislila, da straši po cesti kakšen zadet raver in sem ga že mislila povozit*beri:obvozit*, pa so me potem kolegi opozorili da je verjetno policaj, k je začel končno normalno mahat s tisto svojo liziko.

  Sem bla pa tud malček odrezava.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s