Googlizem – vera v Google

Oboževalci spletnega iskalnika Google, so ustanovili cerkev, ki je v Kanadi že uradno priznana. Uradno spletno stran te ‘cerkve’ najdete na naslovu http://www.thechurchofgoogle.org

Privrženci verjamejo, da je Google edini pravi bog, ker vseh ostalih ne moremo znanstveno dokazati, njega pa lahko. Imajo tudi 9 dokazov o obstoju boga Googla.

1. Google je vseveden, saj vsebuje 9,5 milijarde spletnih strani.
2. Google je vsenavzoč, saj je dosegljiv v vsakem trenutku.
3. Google odgovarja na molitve, saj ko pritisnemo gumb “išči”, odgovori v 0,24 sekunde.
4. Google je nesmrten, saj se algoritmi, na katerih je utemljen, nahajajo na vseh strežnikih.
5. Google je neskončen, saj se svetovni splet lahko širi v neskončnost.
6. Google ničesar ne pozabi.
7. Google nikoli ne škodi.
8. Beseda Google je pogosteje iskana od besed Bog, Jezus, Alah, Buda, krščanstvo, islam, budizem in judaizem skupaj.
9. Google dokazano obstaja, kar ne moremo trditi za nobeno drugo božanstvo na svetu.

(vir)

Tule pa si lahko preberete tudi en kup prav zelo smešnih ‘molitev’ namenjenih Googlu. Ta cerkev ima tudi svoj praznik, to je 14. september, takrat je bila namreč stran Google postavljena.

Vse kar lahko rečem je, da ne morem verjeti, kaj vse se ljudje ne spomnijo. Res je, da je Google za svetovni prostor ena zelo fajn zadeva, tako kot za slovenski prostor Najdi.si in brez iskalnikov si pravzaprav ne moremo predstavljati našega srfanja po internetu, ampak vseeno mislim, da tile privrženci malo pretiravajo. Seveda pa se po eni strani sploh ne čudim, ker se lahko kaj takega spomnijo samo ‘brihtni’ Američani.

16 thoughts on “Googlizem – vera v Google

 1. Spet vse splosno pljuvanje po americanih, a v novicah si sama navedla, da se je to zgodilo v Kanadi…
  Kako mislis, da bi se Kanadcan pocutil, ko bi zvedel da ga enacis z americani? To je isto kot da bi tebi kot Sloveniki rekli, da si Hrvatica ipd.

  Glede na tvoj komentar, se je zdaj treba vprasati kdo je brihten in kdo ne…pa brez zamere!

  Lp

 2. @alexbar: je že res, da je v Kanadi to uradno priznana vera, ampak le-ta ima privržence tudi po celi Ameriki, zato sem napisala, da se to lahko spomnijo le oni. Mogoče sem se malo narobe izrazla.
  @Klino in DjJuvan: upam, da se ne bo zgodilo, da bo kmalu imel vsak človek čisto svojega boga :)
  @Matej: tudi jaz se ti pridružujem, čeprav vera v nekaj je že dobra, samo dandanes se mi zdi, da prideš še najbolje skozi, če veruješ kar sam vase .. je najbolj zanesljivo.

 3. Upam da se zavedaš, zakaj je bil “Bog” ustvarjen?

  Ni on nas ustvaril… mi smo njega. Da se lahko nekomu spokorimo, razgovorimo, v nekoga upamo, da bo življenje boljše, da bodo naše želje uslišane… naše težave odpravljene… etc.

  Zakaj bi potem moral verjeti v nekoga, ki ga praktično ne moreš videti, ga ne poznaš in ne veš nič o njem. Haruhi je dekle iz serije The Melancholy of Haruhi Suzumiya… in celoten svet je bil “domnevno” narejen iz njene domišljije (vsaj tako so ves čas dokazovali)…. In mi je všeč…. zakaj ne more biti ona Boginja? :)

 4. Na japonsko kulturo se spoznam toliko kot na indijsko… praktično nič.

  Bolj sem usmerjen v animejsko kulturo in na splošno podobni industriji (mange, vizualni romani, erogejmi, doujini, erotika…). Tukaj se križata le v eni točki… pogosto zgodbe vsebujejo japonske običaje (stare in nove) in le redko japonsko vero. Zgodbe so zgodbe… včasih nalagane, drugič pa preveč krute, da bi lahko bile resnične. Važno je, da pritegnejo =)

  LP

 5. Ni torej samo naša država tako široko razprta za nove vere!
  Kako zlovešče se sliši, da ničesar ne pozabi!
  Da nikomur ne škodi je kot tista, da so povsod ministrstva za obrambo,
  nikjer pa za napad – ki je pa najboljša obramba!
  Ker ima ta bogec toliko tempeljčkov (celo prenosnih, leptop) in je torej že prisoten, dejmo ga ponašit in naj se v tej deželi sklanja: gugl, guglna, guglnu, gugl, pr guglnu (dremati), z guglnom/am (/za/spati, doktorat narediti . . .)

 6. Častiti spletni iskalnik, je kot da bi častil motiko. Z motiko okopavaš vrt, z iskalnikom poiščeš informacije. Od motike do spletnega iskalnika, razvoj človeka na podlagi njegovega razuma.
  Spletni iskalnikje torej navadno orodje. Uhh, that hurts!

  Jaz častim mlinček za kavo!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s