Kako daleč pri lažeh v šoli?

Presenetil me je članek na 24ur.com, ki govori o tem, kako se je slovaški študent zlagal, da so mu umrli starši, samo zato, da bi mu fakulteta pustila še enkrat opravljati izpit. Svoji prošnji je priložil tudi ponarejen mrliški list.

Dobro, saj razumem, da se vsak kdaj v šoli zlaže, ker se ni učil in se s tem kdaj izognemo spraševanju, domačim nalogam, seminarskim, ampak fino je, če imamo neko mejo. Mislim, da ni osebe na svetu, ki si ne bi kdaj kaj namislila in se s tem izognila obveznostim, ampak laži o tem, da so ti umrli starši, stari starši .. kdorkoli .. so pa podle in neprimerne. Res je, da verjetno najbolj ‘palijo’, ampak tisti, ki trosi take svojim učiteljem in profesorjem očitno nima niti kančka spoštovanja do bližnjih. Zlažite se, da ste bili bolani ali kako podobno bedarijo, ker učitelji itak vejo, da se vsi po vrsti izogibamo obveznostim z raznimi malimi lažmi, ampak pustite življenja svojih bližnjih pri miru.

4 thoughts on “Kako daleč pri lažeh v šoli?

  1. Ma ne vem, v našem razredu pri biologiji ( prfoxa je zavzeta članica za zaščito živali in veganka) največkrat ”umirajo” mačke in psi, vzroki za zamudo so pa prisostvovanje na hodniku, ker sta se dve učiteljici stepli pa smo jih narazen vlekli ;)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s