Najbolj nadležni oglasi (pop-up)

Večini ljudi gredo oglasi precej na živce. Ampak npr. na televiziji lahko preklopimo na drug kanal, prav tako lahko naredimo to, če poslušamo radio, v reviji obrnemo stran itd. Potem pa so tu še oglasi na internetu – od različnih bannerjev, do manjših oglasov (npr. ADpartner, Toboads …), ki so po mojem mnenju zelo nevsiljivi. So tam, če jih želiš pogledati in prebrati, jih, ter mogoče še klikneš na njih, če ne pa pač ne. So pa tu še pop-up oglasi. To pa so tisti, ki se ti pojavijo na sredini strani, ko želiš prebrati nek članek na internetni strani. Teh oglasov je polna predvsem stran 24ur.com in jaz dosti manj berem njihove članke kot sem jih včasih in to prav zaradi teh oglasov (pustimo ob strani njihovo vse manj kvalitetno objavljanje člankov). Po mojem mnenju so ti oglasi neke vrste poseg v zasebnost, saj ne moreš prebrati v miru članka, ker moraš prej ali pogledati tisti oglas ali pa stisniti križec v zgornjem desnem kotu oglasa in te vrste oglasov so po mojem mnenju skrajno vsiljive. Tudi razne raziskave kažejo, da gredo ti oglasi ljudem najbolj na živce, poleg spam elektronske pošte. A te se mi zdi, da je vse manj, saj se moraš po navadi na neko obveščevanje naročiti, lahko pa se tudi takoj odjaviš, če mailov ne želiš prejemati več. Namen oglasov je, da te vidijo in s pop-up oglasi očitno oglaševalci mislijo, da so zadeli terno, a mogoče pa ne pomislijo na to, da bralec znori, ko vidi tak oglas in ga sploh ne pogleda, ampak samo stisne X.

20 thoughts on “Najbolj nadležni oglasi (pop-up)

 1. Prav imaš, ljudem gre vse manj na živce spam in milijon ljudi, ki hoče tvoj naslov in ti nanj pošilja na milijone zadev.

  Tudi pop-up oglasi bodo šli ljudem vedno manj na živce. :)

  Pa še nekaj. Prepričan sem, da tudi ti veš za vsebino, produkt ali vsaj blagovno znamko številnih pop-up oglasov na katere si naletel. :)

 2. Nimam prav, ker nisem pisala o tem, da bodo šli taki oglasi ljudem vse manj na živce. Mogoče bodo res, a to bo prinesel čas, trenutno pa mislim, da je še več takšnih, ki takih oglasov ne pogledajo ravno z veseljem. Meni gredo pop-up oglasi blazno na živce in jih nisem pogledala veliko, pa sem naletela na ogromno le-teh, pa tudi drugače oglase kar pogosto spremljam, zaradi mojega študija in službe.

 3. Seveda imaš,ampak očitno nisi razmišljala o tem… Tudi spam pošta je bila včasih izredno “nadležna”, da ne govorim o jumbo panojih na cestah, ko so se pojavili in tudi drugih komunikacijskih orodjih (deljenje “stvari” na ulicah, itd).

  Z uporabo in deanarhizacijo interneta nam bo postalo sprejemljivo še kaj več kot samo pop-up oglasi

  Have fun :)

 4. Vsak ima svoj okus in mejo kaj je zanj sprejemljivo, dopustno, zabavno, gledljivo itd. Stvar je v tem, da so ljudje že naveličani vseh jumbotov, tv oglasov, bannerjev in da morajo podjetja najti nove, bolj nevsiljive načine oglaševanja. Kako koli, bomo videli čez par let kako se bodo stvari obrnile.

  LP :)

 5. Tole iskanje inovativnega oglaševanja gre nekaterim firmam kar dobro od rok. Kar se tiče nadležnosti je pa tako: vse je odvisno od tega, kako do dojema “nadlegovani”. Nekomu se nekaj zdi nadlegovanje, nekomu pa nekaj drugega. Zaenkrat je na internetu še prevelika večina površnih uporabnikov interneta, da bi se lahko ta trend načina oglaševanja začel obračati v kakšno drugo smer.
  Kar se pa tiče norenja: zapomnil si bo vseeno tisto zadevo (magar samo v podzavesti), čeprav mu gre na živce

 6. @Matej: ja to imaš prav, zapomnimo si nekaj, pa čeprav nam gre na živce

  @toro: tnx, bom si naštimala tole zadevo

  @Mikec: hehe ne, nobenga ne poznam. sm pa že tud js razmišljala o tem zakaj dajo mene tolkrat na prvo stran :) očitno so tistemu, ki to dela, všeč moje objave. upam, da mu bojo še naprej :D

 7. Ma ja men grejo tud na jetra te oglasi. Okej navadni ob straneh k so pač na svojem stalnem mestu in se menjajo me ne motjo, sem se jih navadla. Ampak tole sranje k se ti sredi strani odpre in pol sto let rabm da najdem tist preklet križec, to mi pa najeda! Ne samo da stran, ki ma take ogalse dobi črne pike pr men, tud tist proizvajalc, ki tako oglašuje jih dobi. Ne kupujem izdelkov, ki mi skačejo po glavi z zoprnimi oglasi >.<

 8. Človek bi mislil, da redni uporabniki interneta obvladajo boj z oglaševalsko nadlego. Pa očitno ni tako. Torej kakor je kolega toro že omenil, Adblock Plus v Firefoxu, ki skupaj z Adblock Filterset.G Updaterjem in Adblock Plus: Element Hiding Helperjem ukroti še tako nadležno oglaševalsko smetje. Oziroma primerljiva orodja v Operi ali Safariju. Če že človek redno sedi za monitorjem in tipkovnico potem ni odveč tudi nekaj računalniške pismenosti. A ne?

 9. Oprosti, ker res ne poznam vseh miljonov programov, ki obstajajo v povezavi z računalnikom. Pa mislim, da to še zdaleč ne pomeni, da sem računalniško nepismena, ker tega nisem vedela. Ti pa tudi defenitivno ne veš en kup stvari, ki jih vem jaz v zvezi z računalnikom in internetom. Vsakmu svoje …

 10. Sem vesela, da sem zvedela nekaj novega – torej kako se teh nadležnih oglasov znebiš. Drugače pa ni bil namen objave to, ampak bolj kritika oglaševalcem – da se na veliko manj vsiljiv način, doseči dosti večji učinek. Je pa seveda odvisno to od tega, kot sem že rekla, kje ima nekdo mejo, kaj je zanj vsiljivo.

 11. Ja nekateri ne vedo, da si s tem slabšajo “dobro ime”. Kakšni bannerji so vseeno malo preveč vsiljivi, vendar so meni o.k. Adpartner je dober, vendar pa googlovi oglasi, delujejo ko spam. Tudi toboads ima neke bedne fore, npr. vstavi nad oglase z veliko ČLANKI in klikneš gor, prideš na kr eno stran, jo zapreš in narediš oglaševalcu strošek.
  LP, Joško

 12. Ja nekateri ne vedo, ker se ne spoznajo toliko na oglaševanje. Zato pa je seveda predstavitev različnih oblik oglaševanja, čisto odvisna od prodajalcev tržnega prostora. Seveda vsak zagovarja svoje, kar je čisto prav, saj je vsako oglaševanje za nekaj dobro, razlika in to velika, pa je v tem, da imajo ene vrste oglaševanja dolgo vrsto več plusov kot druge (kot jih ima po mojem mnenju npr. ADpartner pred oglasi Googla ali Toboads-a, ampak seveda to je moje mnenje oz. najino).

 13. Kot mi je znano kot dnevnemu obiskovalcu strani 24ur.com jih niti ni toliko. Če pa se že pojavi pop up pač stisneš križec. Bolj nadležen je dual -še prej pa calvo ki sem ga preimenoval v calgo in o njem celo napisal humoresko.

  Meni s ezdi bolj moteče – če se 2 meseca mailaš z osebo ženskega spola, se zmeniš za srečanje, pol pa ona en teden prej zmrzne.

  Nadležen pa je google bar, brrrr
  ki zasede eno vrstico v brskalniku

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s