Iskanje službe

V prihodnjih dneh/tednih si bom iskala službo. Končujem namreč 3. letnik na Ekonomski fakulteti v Ljubljani (smer trženje/marketing), torej bom prihodnje študijsko leto absolventka. Prostega časa bo več kot preveč, zato je to super priložnost, da si naberem delovne izkušnje. Moja želja je, da dobim službo iz svoje smeri – torej trženja. In naj, za vse tiste, ki tega ne poznate, na kratko predstavim kaj lahko tržnik počne:

– tržno raziskovanje (tu je največja ponudba študentskih delovnih mest za anketarje)

– neposredno trženje (npr. prodaja po telefonu, kataloška prodaja)

– oglaševanje (npr. delo v oglaševalski agenciji; lahko si pisec oglasov, vodja odnosov z javnostmi, vodja projektov, grafični oblikovalec itd.)

– prodaja (skrb za kupce, predstavnik prodaje itd.)

– lahko si tržnik spletnega oglasnega prostora; vzpostavljaš kontakte s potencialnimi strankami … Skratka, del na področju trženja je ogromno in trženje je prisotno v vsakem podjetju, zato se lahko zaposliš praktično povsod.

Ko se prijaviš na prosto delovno mesto, pa je seveda treba napisati prošnjo. Ker je konkurenca med prijavljenimi kandidati ponavadi vedno velika, je treba napisati takšno prošnjo, ki pritegne delodajalca. V zadnjem času se v veliki meri klasičnih prošenj ne piše več, vendar pa se tu pojavi problem – do katere meje lahko greš, da ne boš izpadel neresno. Jaz imam to prednost, da si lahko privoščim malo več odstopanja od normalnega, saj naj bi bili tržniki kreativni, znati moramo prodajati in seveda je prvi korak, da ‘prodaš’ samega sebe nekemu podjetju, ki te zaposli. Nasveta kako napisati prošnjo, s katero te dejansko povabijo na razgovor, (še) nimam. Če pa mi uspe s prošnjami, ki jih bom v prihodnjih dneh napisala, dobiti službo, pa vam seveda z veseljem dam kakšen nasvet :).

Za konec pa še ena smešna reklama:

One thought on “Iskanje službe

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s